Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri devam ederken enflasyonist baskılar da merkez bankalarında faiz arttırımlarına neden oluyor. Para piyasasındaki fiyatlamalarda gözler FED faiz kararına çevrilirken yurt içi piyasalarda Merkez Bankası’nın faiz kararı de merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini arttırıp arttırmayacağına yönelik ipuçları aranıyor. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte TCMB PPK toplantı tarihleri ve faiz kararı beklentisi!

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı bekleniyor. Gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Dünyada enerji krizi, resesyon endişeleri ve enflasyonist baskılar merkez bankalarından faiz arttırımının süreceği mesajları geliyor. Yurt içi piyasalarda ise gözler Merkez Bankası’na çevrildi.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 20 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. Alınan karar aynı gün içerisinde saat 14:00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Geçtiğimiz hafta Balıkesir’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faiz her geçen, gün her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek.” açıklamasını yapmıştı.

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekmişti.