Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023, MB faiz kararı ne olur 2023? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu)  toplantısından çıkacak faiz kararı merakla bekleniyor. MB Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğindeki kurul, yılın 8'inci kararını açıklayacak. Ekonomistler 250 baz puan artırım yapılacağını öngörüyor. Peki, Merkez Bankası (MB) faiz kararı açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz karar piyasalar tarafından takip ediliyor. Merkez Bankası, parasal sıkılaştırmanın kademeli olarak güçleneceğini açıklamış ve para politikasının etkinliğinin artacağını vurgulamıştı. Peki, MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, TCMB faiz kararını ne zaman açıklayacak, MB faiz kararı ne olur?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün (24 Ağustos 2023) Hafize Gaye Erkan başkanlığında 3. kez toplanacak ve saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak.

MB FAİZ KARRI NE OLUR?

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 100 ila 250 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 18,50 ile yüzde 20,00 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 20 ile 30 arasında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 26,50 oldu.

Haberin Devamı

TEMMUZ AYI FAİZ KARARI

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 15,00'dan yüzde 17,50'ye yükseltilmişti.