Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak 2022? TCMB Ocak toplantısı ne zaman, karar ne olur, saat kaçta açıklanır?

Merkez Bankası toplantısı ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. MB toplantısı sonrası faizlerin düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Öte yandan Merkez Bankası 3 Şubat’ta olağanüstü toplanacak. Peki, Ocak 2022 Merkez bankası toplantısı ne zaman, hangi gün? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Merkez Bankası 2022 para politikası toplantısı…

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak 2022? TCMB Ocak toplantısı ne zaman, karar ne olur, saat kaçta açıklanır?

Yılın ilk Merkez Bankası merakla bekleniyor. Faizlerin düşüp düşmeyeceği, piyasa tarafından takip ediliyor tahmin ve beklentiler ilgiyle sorgulanıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur, karar hangi gün ve saatte açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman 2022? İşte Merkez Bankası faiz toplantısı Ocak 2022

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN, MB FAİZ KARARI HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası toplantısı 20 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak. Karar da saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'ten yüzde 14 seviyesine çekilmişti.

Beklenti faizlerin değiştirilmeyeceği yönünde. Reuters'in anketine katılan 16 kurumun 15'i Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit tutulmasını, bir kişi ise 50 baz puanlık indirim yapılmasını bekliyor.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin tamamı ise, TCMB'nin politika faizini yüzde 14 düzeyinde sabit bırakacağını tahmin ediyor.

Banka aralık ayı toplantısında "alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek" demiş, bekleme sinyali vermişti.

Haberin Devamı

Ekonomistler enflasyonun yüzde 36 olduğuna dikkat çekerek, negatif reel faizin 20 puanı aştığına dikkat çekiyor.

Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'ten yüzde 14 seviyesine çekilmişti.

MERKEZ BANKASI GENEL KURUL'U OLAĞANÜSTÜ OLARAK TOPLANIYOR.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Genel Kurulu, 3 Şubat'ta olağanüstü toplanacak. Gündemde, 2021 yılı dönem karından avans dağıtılması ve birikmiş ihtiyat akçesinin kara katılarak dağıtılması yer alıyor.

Merkez Bankası Genel Kurul'u olağanüstü olarak toplanıyor. 3 Şubat'ta yapılacak kritik toplantıda 2021 yılı dönem karından avans dağıtılması ve birikmiş ihtiyat akçesinin kara katılarak dağıtılması gündeme alınacak.