Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Bugün gözler MB faiz kararında!

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak, Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faize ilişkin kararını bugün açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki, Şubat ayı faiz kararı ne olur, saat kaçta açıklanacak, faiz indirimi olur mu? 

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Bugün gözler MB faiz kararında!

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak.  Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Şubat ayı faiz kararı ne olur, saat kaçta açıklanacak, faiz indirimi olur mu? 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? 

Uzmanların görüşlerine göre Merkez Bankası'nın faizi düşürme ihtimali var. Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00'te duyuracak. 

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Ekonomistlerin görüşlerine göre Merkez Bankası faizde indirim kararı alabilir. Mevcutta Merkez Bankası politika faizini yüzde 9 olarak belirlemişti. Ekonomistlerin öngörülerine göre 50 baz puanlık bir düşüş beklentisi oluştu ve böylece faizin yüzde 8,50'ye düşmesi bekleniyor.