Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne olur (22 Haziran)? MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, TCMB faiz kararı ne zaman?

Faiz kararı kaçta açıklanacak, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası (TCMB) seçimlerin ardından gerçekleştireceği ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı merakla bekleniyor. Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü açıklanacak. TCMB kademeli olarak 1000 baz puan faiz indirimi gerçekleştirmiş, Şubat ayındaki depremlerin ardından toparlanmayı desteklemek için 50 baz puan daha indirime giderek yüzde 8.5 seviyesine çekmişti. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur (22 Haziran)? MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne olur (22 Haziran)? MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, TCMB faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün, 22 Haziran'da yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve kurul üyeleri tarafından duyurulacak. Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, önceki yönetimden dört üyenin de katılımıyla yapılacak. Tahminlere göre, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'ten 40'a kadar artırılabileceği öngörülüyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur (22 Haziran)? MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, TCMB faiz kararı ne zaman?

MB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Ekonomistlerin bir bölümü artış yönünde görüş bildirirken bir bölümü ise sabit tutulacağı yönünde görüşlerini sundu.

TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart ayında ise faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakıldı. Aynı şekilde nisan ve mayıs aylarında da faizler yüzde 8.5 düzeyinde sabit tutuldu.

Haberin Devamı

Olası bir politika faizi artışı en fazla kredi kartlarına uygulanan faiz ile taksit avansa uygulanan faizi etkileyecek.