Gazete Vatan Logo

Markalar ArenaPark’ta sıraya girdi!

Bir yılda 7 milyon 600 bin kişi ziyaret etti

Geçen yıl Ağustos ayında 80 milyon liralık yatırımla kapılarını açan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin Genel Müdürü Muhsin Erkoç, 100 mağazanın bulunduğu merkezde mağaza açmak için birçok firmanın sıraya girdiğini söyledi.

Yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Halkalı Atakent’in ilk ve tek alışveriş merkezi ArenaPark’ı bir yılda 7 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Artaş İnşaat’a bağlı Atakent Turizm Yat. İnş. San. ve Tic. A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve 100 mağazanın bulunduğu ArenaPark’a girmek için birçok marka da sıraya girdi. Alışveriş merkezinin yüzde 100 dolulukla çalıştığını belirten ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, “Merkezdeki 100 mağazanın da tamamı dolu ve ciddi bir bekleme listemiz var. Özellikle giyim markaları gelmek istiyor. Yer açıldıkça en uygun markaya yer veriyoruz” dedi. ArenaPark’ı hafta içi günde 20-22 bin, hafta sonuysa 30-35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Erkoç, “14 Ekim’de 36 bin ziyaretçiyle rekor kırdık. Ziyaretçi sayısının alışverişe dönüş oranı ve sepet ortalamamız Türkiye’deki pek çok AVM’den yüksek. Genel ortalama yüzde 25 civarındayken bizde bunun üzerinde. Bu oranlar özel günlerde daha da yukarı çıkıyor” diye konuştu. ArenaPark ziyaretçilerinin alışveriş oranları hakkında bilgi veren Erkoç, “Müşteri sadakat kartımız Trend Card sayesinde ziyaretçilerin alışveriş merkezimize ne sıklıkta geldiğini ve ne kadar alışveriş yaptığını rahatlıkla görebiliyoruz. Buna istinaden yaptığımız tespitlere göre ziyaretçilerimiz ayda ortalama 9.8 kere yani haftada yaklaşık 2.45 kere ArenaPark’tan alışveriş yapıyor” diye konuştu.

Erkoç, ziyaretçilerin ağırlıklı olarak gıda, giyim ve teknoloji ürünü aldığını, bulundukları bölgenin yapısına paralel olarak gıda ve yeme içme harcamalarının da yüksek olduğunu anlattı.

Grubun AVM sayısı 7’ye yükselecek

Avrupa Konutları ile inşaatta markalaşan Artaş İnşaat’ın alışveriş merkezi yatırımları hakkında da bilgi veren Muhsin Erkoç, “Artaş İnşaat’ın tamamı kendisine ait 3 AVM yatırımı var. Bunlar ArenaPark, Sefaköy’deki ArmoniPark ve Kayseri’deki Kayseri Park. Artaş İnşaat’ın Bakırköy’deki Carousel’de ve açılışa hazırlanan Hadımköy’deki Westa AVM’de ise değişik oranlarda hissesi bulunuyor” dedi. Organize perakende sektöründe önemli bir yere sahip olan Artaş İnşaat’ın iki yeni AVM projesinin daha bulunduğunu ifade eden Erkoç, “Bunlardan biri Halkalı Tema Park arazisi içinde yer alacak, diğeri ise Cendere yolunda. Temapark Türkiye’nin yanısıra Doğu Avrupa ve Arap ülkelerine de hitap edecek. Her iki yatırım da proje aşamasında. İki projede de değişik konsorsiyumların içindeyiz. Bu iki proje ile beraber Artaş İnşaat’ın AVM iştiraklerinin sayısı 7’ye yükselecek” diye konuştu.

Haberin Devamı