Gazete Vatan Logo

Laleli’de Lale Devri

200’ü aşkın alıcının katıldığı ‘Laleli Festivali’ başladı. LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, üretici ve alıcıları bir araya getireceklerini, 2 günde 10 milyon $’lık ticarete imza atılacağını söyledi.

Laleli’de Lale Devri

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından 7’ncisi gerçekleştirilen Laleli Fashion Shopping Festival, başladı. Bu yıl ‘Laleli Modadır’ sloganı ile düzenlenen ve 12 Ağustos’a kadar sürecek festival için Rusya, Polonya, Ukrayna ve Kazakistan’dan 200’ü aşkın alıcı İstanbul’a geldi.

Festivalin açılışında konuşan LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, 7 bini aşkın işyerine ev sahipliği yapan Laleli’nin İstanbul’da ticaretin kalbinin attığı merkezlerden biri olduğunu vurguladı.

7 milyar $’lık ihracat

Festivale gelen alıcı firmaların üretici firmaların tercihlerine göre belirlediklerini anlatan Eyyüpkoca, “Alıcıların her birinin ülkelerinde en az 10 mağazası bulunuyor.

40 üretici firmamız ile alıcılar arasında 2 gün boyunca binlerce B2B görüşme gerçekleştirilecek. Festivalimizin ana etkinliğini oluşturan bu görüşmelerde yaklaşık 10 milyon dolarlık ticarete imza atılacak ve yeni ihracat köprüleri kurulacak. Festivalimizde yapılacak bağlantıların yaratacağı sinerji ile 2018’i 7 milyar dolar civarında bir ihracat ile kapatacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cari açığa yılda 14 milyar dolar katkı
türkiye’nin geleceğinin ihracatta olduğunu vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Yurt dışında toplamda 35 Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) açılacak. İhracatçılarımızı bu merkezlerde yerlerini almaya davet ediyorum” dedi. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe de hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün cari açığın kapatılmasına her yıl ortalama 14 milyar dolar katkı sunduğunu bildirdi. Gültepe, “Bir de ‘Yolcu beraberinde’ diye adlandırdığımız ticaret var. Laleli’nin payı eklendiğinde cari açığın kapatılmasına katkımız 19 milyar dolarlara yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.