Gazete Vatan Logo

Kürt petrolü Hırvatistan'da!

Kürdistan Bölgesi petrolünü taşıyan bir tankerin Hırvatistan’ın Omisalj Limanı’na vardığı belirtildi.

Hırvatistan hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kürt petrolünü taşıyan bir tankerin Hırvatistan Adriyatik Denizi’ne açılan limanı Omisalj’a vardığı belirtildi.

Cumartesi günü “Jutarnji” adlı bir günlük gazetede belirtilen haberde, “80 bin metreküp petrol taşıyan bir tanker Omisalj Limanı’na varmıştır ve pazar günü boşaltılıcaktır” ifadeleri kullanıldı.

Devlete ait petrol taşıma operatörü Janaf kaynak gösterilerek yazılan habere göre, Macaristan’ın petrol şirketi MOL tarafından rafinerileri için satın alınan geminin varışı dört gün önce bildirildi.

Tüm belgelerin eksiksiz olduğu ve yükün boşaltılmasına herhangi bir engel olmadığı belirtilen habere göre kaynaklar, “Dört gün önce Irak Kürdistan Bölgesi’nden bir petrol sevkiyatı gerçekleşeceğinin bilgisini almıştık. Macaristan’ın MOL’unun rafinerileri için olan bu sevkiyatta ihtilafl ı bir durum görmüyoruz” dedi.

Hırvatistan’a giden sevkiyatın, dördüncü büyük sevkiyatını oluşturduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Bağdat yönetiminin itirazları sebebiyle ilk sevkiyatların uzun bir süre engellenmesine ragmen, Kürt petrolünün alıcısının artmaya başladığı kaydedliyor. (Kaynak: Deniz Haber Ajansı)