Gazete Vatan Logo

Kuraklık mağduru çiftçiye ödeme bu ay içinde yapılacak

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bu yılki kuraklıktan zarar gören çiftçilere ödemelerin bu ay içinde yapılacağı müjdesini verdi

Kuraklıktan zarar gören çiftçilere bu ay içinde ödeme yapılacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname çerçevesinde ürünleri yüzde 25 ve üzerinde zarar gören çiftçilere, kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen buğdayda 15, arpa ve korungada 12, fiğde de 20 YTL dekar başına kuraklık desteği yapılacak.

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, özellikle Orta ve Batı Anadolu’da hububat üreten çiftçilerin önemli gelir kayıplarına uğradığını söyleyen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuraklıktan etkilenen çiftçilere yardım yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Kuraklık eylem planı

Kuraklıktan zarar gören çiftçilere yapılacak ödemelerin, bu ay içinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Bakan Eker, küresel iklim değişikliğinden Türkiye’nin ne şekilde etkileneceğini belirlemek ve gerekli tedbirleri almak üzere Kuraklık Yönetim Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu ve bu kurulun, tarımsal kuraklık eylem planı hazırladığını sözlerine ekledi.

Eker, “Kuraklık ihtimaline karşı, bölgeler itibariyle, hangi bölgede hangi buğday çeşidinin, kuraklığı daha yüksek düzeyde tolere edebileceğine dair bir çeşit listesi oluşturduk. Böylece vatandaşımız, kuraklık riski hissediyorsa, buna karşı uygun çeşidi ekerse, kuraklıktan daha az etkilenir” dedi.

Haberin Devamı