Gazete Vatan Logo

Kripto parada son durum! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer altconiler...

Kiripto para piyasasındaki hareket yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Piyasanın en büyük oyuncusu Bitcoin'in hareketleri kripto varlıkların tamamını etkiliyor. Uzun süre rekor seviyelerde dolaşan kripto varlıkların atası Bitcoin yeni yıla düşüş trendi ile başladı ve düşüş eğiliminde ilerledi. Kripto para piyasaları iki günlük yükselişin ardından sakinleşti. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto paralarla ilgili son dakika gelişmeleri...

Kripto parada son durum! Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer altconiler...

Kripto para piyasaları cuma günü yaşanan yükselişini haftanın ilk iki gününde de devam ettirmişti.

Coingecko'da yer alan bilgilere göre saat 13.00 itibariyle piyasalar binde 8 oranında geriledi. Son bir haftalık performansa bakıldığında piyasaların yüzde 10'dan fazla değer kazandığı görülüyor.

Piyasaların toplam büyüklüğü 2 trilyon 75 milyar dolara indi.

Bitcoin'deki düşüş ise piyasaların üzerinde oldu. BTC'nin fiyatı yüzde 1.3 azalarak 43 bin 433 dolara geriledi. BTC'nin piyasa hakimiyeti ise yüzde 39.7 seviyelerinde.

Ethereum ise son 24 saatte değişiklik göstermedi. ETH'nin fiyatı binde 1 gerileyerek 3 bin 102 dolar oldu.

Son 1 haftanın en çok kazandıran kripto paralarından Ripple'da da ufak bir gerileme görüldü. XRP'nin fiyatı binde 9 düşerek 85 cent seviyelerinde sabit kaldı.

Dogecoin de sınırlı düşen kripto paralardan oldu. DOGE'un fiyatı yüzde 2.2 azalarak 16 cent oldu.

RUSYA KRİPTOYU PARA OLARAK TANIYACAK

Kripto paraların varlığı halen birçok ülkede kabul edilmemiş durumda. Ülkelerin merkez bankaları düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Rusya'nın da bu konuda çalışma yaptığı biliniyor. Rus basınında çıkan haberlere göre Moskova yönetimi kripto paraları, para birimi olarak tanıyacak.

Haberin Devamı

Hindistan gibi bazı ülkeler kripto paraları yatırım varlığı olarak tanımayı tercih ediyor.