Gazete Vatan Logo

Kripto parada kritik gelişme! Satış rüzgarı başladı, Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple...

Kripto para borsasında yeni gelişme! Fed’in faiz kararı sonrası kripto paralarda satış rüzgarı başladı. Bitcoin ve Ethereum fiyatları kripto para birimlerinde toparlanma çabasının devam etmesi nedeniyle ellerindeki parayı değerlendirmek isteyenler güncel durumu araştırıyor. Lider para birimi Bitcoin; Ethereum, Dogecoin, Ripple gibi diğer coinlere de yön vermeye devam ediyor. İşte kripto para ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Kripto parada kritik gelişme! Satış rüzgarı başladı, Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple...

Kripto parada özellikle Bitcoin ve Ethereum’da yaşanan gelişmeler, ellerindeki parayı değerlendirmek ve kripto para alım satımı yapmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. ABD merkezli JP Morgan Bankası, geçtiğimiz günlerde Bitcoin için adil değeri cari piyasa fiyatının yüzde 12 altı olarak belirledi. Bitcoin'in durumu; Ethereum, XRP gibi diğer kripto paralarına da etkiliyor. Peki Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple ne kadar oldu? İşte Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple fiyatlarında son durum... 

Geçtiğimiz gün ABD’de açıklanan enflasyon rakamları sonrası para piyasaları ve kripto para birimlerinde rüzgar tersine döndü. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta aylık bazda yüzde 0.6, yıllık bazda ise yüzde 7.5 oranında yükseldi.

Piyasa beklentileri ise tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 7.2 artacağı yönündeydi. ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesindeki yerini korumasıyla birlikte Fed’in sıkı para politikası hamlesini artırması bekleniyor.

Piyasalarda bu yıl Fed’in 7 kez faiz artışına gitmesi fiyatlanıyor. ABD’de enflasyonun öngörülemez seviyede artması Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorluyor.

Haberin Devamı

Fed’in faiz artışında agresif davranacağına yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte geçtiğimiz gün ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlendi. Nasdaq endeksi yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti. Kripto para birimlerinde sert düşüş görüldü.

Özellikle son dönemde Nasdaq endeksi ile Bitcoin arasında pozitif korelasyon yatırımcıların dikkatini çekiyor.

BITCOIN RESMEN ÇAKILDI

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde 45 bin 821 dolara kadar yükselen Bitcoin, bu seviye üzerinde tutunamayarak yönünü aşağı çevirdi. Yüzde 2’ye yakın değer kaybeden Bitcoin, 43 bin 495 dolardan kapandı.

Dün gerçekleşen satış baskısının etkisi bugün de hissediliyor. Bitcoin, 42 bin 600 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 43 bin 440 dolar seviyesi civarında hareket ediyor.

ETHEREUM’DA SERT KAYIP

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık Ethereum, geçtiğimiz gün 3 bin 200 doların üzerinde hareket ederken, 3 bin dolar seviyesine kadar geri çekilerek yüzde 5’in üzerinde değer kaybı yaşadı. Ethereum bugün 3 bin 100 doların üzerinde toparlanma kaydediyor.

Haberin Devamı

KRİPTO PARA PİYASASI 2 TRİLYON DOLARDAN DÖNDÜ

Kripto paraların toplam sermaye değeri geçtiğimiz gün gelen satışların etkisiyle 2 trilyon dolardan 1.92 trilyon dolara kadar geri çekildi. Dijital varlıkların toplam piyasa değeri bugün 1.94 trilyon dolar seviyesinde hareket ediyor.

 

KRİPTO PARA FİYATLARINDA SON DURUM