Gazete Vatan Logo

Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?

Koza Altın %2000 bedelsiz artırımına gidiyor. Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan bildirimlerde Koza Altın İşletmeleri ve Kron Teknoloji , sermaye artırım kararı aldıklarını duyurdu. Peki, Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?

Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?

Koza Altın, 5.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 152.500.000 TL olan mevcut sermayesini, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 3.050.000.000 TL artıracak. Böylece %2000 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidecek olan şirketin sermayesi 3.202.500.000 TL’ye çıkarılacak. 

Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman?

Sermaye artırım tutarı, geçmiş yıllar kârlarından karşılanacak olup ihraç edilecek payların ortaklara bedelsiz verilmesine karar verildi.

Yapılan açıklamada ihraç edilecek paylar, Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye ve Hisselerin Nevi başlıklı 6.maddesine göre, A grubu nama yazılı (TREKOAL00022) paylara A grubu nama (TREKOAL00022), B grubu hamiline yazılı (TREKOAL00014) paylara, B grubu hamiline (TREKOAL00014) pay şeklinde dağıtılacak. Şirket, bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru aşamasına geçmiş durumda.

KOZAL, dün %5,71 yükselişle günü 615 TL’den kapattı. Hisse fiyatı, Aralık ayında %66 değer kazandı. Yılbaşından bu yana yükselen trendine devam eden KOZAL, Kasım ayı ile birlikte ivmesini artırırken Ocak ayından yılın son haftasına kadar %480 yükseliş kaydetti.

Haberin Devamı

Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?

Bedelsiz sermaye artırımı şirketin mevcut ortaklarından bedel ödeme karşılığı olmadan alınan yeni hisse senetlerinin çıkarılarak şirket sermayesinin artırılması olarak tanımlanır. Sermaye artırımı iç kaynaklardan sağlanan bedelsiz sermaye artırımında şirketin kasasına herhangi bir ek para girişi sağlanmaz.

Koza altın kimin?

Koza Altın, Türkiye'de faaliyet gösteren ve cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen ilk Türk madencilik şirketidir.

Koza Davetiye Mağaza İşletmecilik A.Ş ve Koza İpek Holding A.Ş firması, 2005 yılında Normandy Madencilik A.Ş.'nin bütün hisselerini Newmont Mining Corporation Şirketi'nden satın aldı.

Şirket 2010 yılı şubat ayında halka arz edildi. Halka arz edildiğinde piyasa değeri 2,2 milyar liraydı. 2012 mayıs itibarıyla şirketin piyasa değeri yaklaşık 5 milyar liradır.