Gazete Vatan Logo

KOBİ'lere 5 milyon TL destek!

5 milyon liraya varan destek içeren KOBİ Teknoyatırım Destek Programı yeniden düzenlendi..

KOBİ'lere 5 milyon TL destek!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB), KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (Teknoyatırım) Destek Programı yeniden düzenlenerek yürürlüğe girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Para dergisi tarafından düzenlenen '3. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'nde, "Teknoyatırım Destek Programı'nı yeniden düzenledik. Belirlediğimiz öncelikli ürünlere yönelik 10 milyon liranın altındaki yatırım projelerini KOSGEB Teknoyatırım'a kabul edeceğiz. Çağrıya çıktık. Bu program sürekli açık olacak, yani girişimcilerimiz ihtiyaç duymaları halinde derhal başvurabilirler" dedi.

YÜZDE 25 ERKEN ÖDEME
Hibe ve geri ödemeli 5 milyon liraya varan destek içeren programa; KOBİ Sistemi'ne kayıtlı ve aktif durumda olan, Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmeler yatırım projelerini sunarak başvurabilecek. Destek almaya hak kazananlar, talep etmeleri halinde yüzde 25'lik kısmını erken ödeme olarak önceden alabilecek.
DESTEK ORANLARI
Personel desteği: Yüzde 100
Diğer destekler: Yüzde 60 (yüzde 30 geri ödemesiz + yüzde 70 geri ödemeli)
NE KADAR ÖDENECEK?
Düşük, orta-düşük teknoloji alanlarında toplam 1 milyon lira (300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli)
Orta-yüksek, yüksek teknoloji alanlarında toplam 5 milyon lira (1.5 milyon lira geri ödemesiz, 3.5 milyon lira geri ödemeli)
6 ALANDA VERİLECEK
Makine-teçhizat desteği
Üretim hattı tasarım giderleri desteği
Yazılım giderleri desteği
Personel gideri desteği
Eğitim ve danışmanlık desteği
Tanıtım ve pazarlama giderleri desteği (Takvim)
.

Haberin Devamı