Gazete Vatan Logo

KKTC’yi mafyaya benzeten Julio Iglesias’a dava şoku!

2010’da Kuzey Kıbrıs’ta konser vermek için Merit Otel ile anlaşan ancak konsere çıkmadan 280 bin doların üzerine yatan ünlü İspanyol şarkıcı, KKTC’ye açtığı davaları kaybediyor

Iglesias’ın KKTC’ye açtığı davanın düşürülmesinin ardından Net Holding aleyhine Washington’da açtığı dava da reddedildi. Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arar, “Bu kararla ABD zımnen KKTC’yi tanımış oldu” dedi. Iglesias, KKTC’yi mafyaya benzetmişti.

Ünlü şarkıcı Julio Iglesias, Eylül 2010’da Kuzey Kıbrıs’ta Merit Cyrstal Cove Hoteli’nde vereceği konserin iptaliyle ilgili olarak, menajerlik şirketi aracılığıyla açtığı başlattığı hukuk mücadelelerini kaybediyor. KKTC aleyhine açtığı davanın düşürülmesinin ardından bu kez Voyager Kıbrıs ve Net Holding aleyhine açılan davanın reddine karar verildi. Hukuki süreç Iglesias’ın Net Holding’den konser karşılığı aldığı ve geri vermediği 280 bin doların iadesini kapsayan tazminat davasıyla devam edecek.

Rum lobisinin baskısı ile Julio Iglesias’ın acentası tarafından açılan ve Washington’da devam eden yargı sürecine bakan United States District Court for the District of Columbia mahkemesi, KKTC aleyhine açılan davanın düşürülmesinden sonra benzer bir karar verdi.

Mahkeme Başkanı Yargıç James E. Boesberg, 11-1469 dosya numarasıyla görülen davada Voyager Kıbrıs ve Net Holding tarafına açılan davanın reddine karar verdi. Iglesias, 2010’da KKTC’de konser vermesi için Net Holding ile kontrat imzalamış ve bu kontrat sonucunda kendisine 280 bin dolar avans ödenmişti.

Ancak konser, Kıbrıs Rum yönetiminin baskıları sonucu iptal edilince, Net Holding de ödediği parayı geri almak için Iglesias’ın menajerlik şirketi International Creative Talent Agency’yi (ICTA), merkezinin bulunduğu ABD’nin Florida eyaletinde dava etmişti. ICTA ise bu parayı ödemek bir yana, Net Holding ve onun alt şirketi Voyager Kıbrıs ile KKTC’ye karşı Washington’da dava açmıştı.

Yasadışı örgütlenme suçlaması

ICTA’nın, Rum davalarının tanınmış avukatı Athan Tsimpedes’i avukat olarak seçtiği davayla ilgili hazırlanan şikayetnamede, KKTC’nin “Rumların mallarıyla adayı sömürdüğü, konserin verileceği otelin Rumlara ait olduğu ve Iglesias’ın konseri düzenlemesi halinde yasaları ihlal edeceği” iddia edilmişti. Şikayetnamede ICTA, bunları sonradan öğrendiklerini ve kandırıldıklarını öne sürmüş, tazminat talep etmişti. Dava dilekçesinde de KKTC’den “Tüzel kişiliği olmayan yasadışı örgütlenme” diye bahsederek, KKTC’yi para kazanmak için kurulmuş bir tür mafya tipi örgütlenmeye benzetmişti.

Tazminat davası son zaferimiz olacak

NET Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Arar, Merit Crystal Cove Hoteli’nin kapılarının sanatla haksız siyaseti birbirine karıştıran Julio Iglesias’a artık kapalı olduğunu söyledi.

Arar, şu açıklamaları yaptı: “Artık, KKTC merkezli firmalar siyasi statü nedeni ile özel hukuk ve ticari faaliyetlerden dolayı daha az endişe edecekler. Zira artık bir yargı kararına sahipler. Her ne kadar kararın temyiz edilip edilmeyeceği belirsiz de olsa gelinen nokta son derece önemli bir kazanımdır. Bu kararla ABD mahkemeleri zımnen de olsa KKTC’yi tanıdı. Son olarak aldığı 280 bin doların iadesi kaldı. Bu da davadaki son zaferimiz olacak.”

Haberin Devamı