Gazete Vatan Logo

Kira fiyatlarına yeni düzenleme olacak mı? Kiralar ne olacak, ev kiraları düşecek mi?

Kira fiyatları düşecek mi, kira fiyatlarına yeni düzenleme olacak mı? Kira fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Tırmanışa geçen kira fiyatları için 3 bakanlık devreye girdi. Peki, Kiralar ne olacak, ev kiraları düşecek mi?

Kira fiyatlarına yeni düzenleme olacak mı? Kiralar ne olacak, ev kiraları düşecek mi?

Kira fiyatları koronavirüste inşaat sektörünün durması, yükselen döviz fiyatları nedeniyle artış yaşadı. Son 1 yılda kiralara 2-3 kat zam geldi. Hükümet ise kiralarda düzenleme için harekete geçiyor. İşte Kira fiyatlarına yeni düzenleme ile ilgili merak edilenler…

KİRALAR NE OLACAK, EV KİRALARI DÜŞECEK Mİ?

Sabah'ta yer alan habere göre; Hükümet konutta arz sıkıntısı sebebiyle son dönemde artan ev kiraları konusunda çalışmalara başladı. 3 bakanlık devreye girerek tavan fiyat dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyor.

ÜÇ BAKANLIK DEVREDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. 

Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" şeklinde açıklamıştı.

Haberin Devamı