Gazete Vatan Logo

Kesenin ağzı 1 puan aralandı

Kesenin ağzı 1 puan aralandı

Hükümet toplu görüşmeler çerçevesinde memurlara zam teklifini ilk yıl için yüzde 4+4’ten yüzde 5+4’e yükseltti.

Hükümet, toplu görüşmeler çerçevesinde kamu çalışanlarına teklifini 2016 yılının Ocak ve Temmuz aylarındaki yüzde 4+4’ten yüzde 5+4’e yükseltirken, 2017 için teklifini yüzde 3+3 olarak tuttu. Cuma günü yapılan toplantıda, Kamu İşveren Heyeti kamu görevlilerine 2016 yılı için 4+4, 2017 yılı için 3+3 zam önerisinde bulunmuş, memur konfederasyonları bu oranları düşük bulmuş ve tepki göstermişti.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, yeni bir teklif yapılmasının olumlu bir adım olduğunu belirterek, “Ancak bu teklif de kabul edilemez görünüyor” dedi.

Gergin başladı

5 milyonu aşkın memurun gözünü diktiği 4’üncü oturumda gergin anlar yaşandı. “Bu teklif üzerinde değerlendirme yapmayız” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masaya yeni teklife gelinmesini isteyerek toplantıya ara verdi.

Yalçın’ın tepkisi üzerine ara verilen toplantının sonraki oturumunda Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik, tekliflerini 2016 yılında 5+4 2015 yılı için ise 3+3 olarak revize ettiklerini söyledi. Zam teklifinin eleştirilmesi üzerine Çelik, teklifin ham bir teklif olduğunu belirterek, “2002’den bu yana en düşük memur maaşında yüzde 458.9 artış var. Sizin göreviniz daha iyisini istemek, bizim görevimiz de daha iyisini vermektir ama kazanımların görmemezlikten gelinmesini kabul edemeyiz” dedi.

Haberin Devamı