Gazete Vatan Logo

Jaguar’ın ilk SUV’u için sıraya girdiler

Kosifler Oto Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif, “Jaguar’ın ilk SUV modeli F-Pace’ten Türkiye’ye 200 adet ayrıldı. 60’ını biz satışa sunduk. Eylül’e kadar satacağımızı düşünüyorduk ama hepsi gitti. Alan da teslimat için en az 2 ay bekleyecek” dedi

Jaguar’ın ilk SUV’u için sıraya girdiler

Türkiye’de sadece 200 adet satışa sunulacak olan Jaguar F-Pace, geçen ay sonunda otomobil tutkunlarının beğenisine sunuldu. Kosifler Oto da fiyatı 82 bin 500 eurodan başlayıp 100 bin euronun üzerine kadar çıkan Jaguar’ın ilk SUV modeli F-Pace’i müşterilerine tanıttı ve ilk gün 25 adetlik satış yaptı. Aracın Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kosifler Oto Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif, Range Rover’da yaşadıkları bekleme sırasının Jaguar F-Pace’de de oluştuğunu söyledi.

Hedefte revizyon yok

Kosif, “Range Rover’dan tanesi 300 bin euro olan 3 araç alan ünlü bir işadamımız tam 1 yıl teslimatı bekledi. Aynı sıra F-Pace’de de oluştu. Jaguar F-Pace ilk etapta Türkiye’de 200 adet satışa sunuldu. Fakat F-Pace ilk günden başarılı bir satış grafiği yakaladı. Türkiye için sunulan 200 adet otomobili Eylül ayına kadar satacağımızı düşünüyorduk ama çok yoğun talep geldi. Bizim elimizdeki 60 civarındaki aracın hepsi satıldı. Hazır araç kalmadı. Satın alanlar da teslimat için en az 2 ay bekleyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

BMW’nin Türkiye’deki ilk bayisi olduklarını hatırlatan Selim Kosif, geçen yıl 5 bin BMW sattıklarını anlattı. Türkiye’de geçen yıl 30 binin üzerinde BMW satıldığını kaydeden Kosif, şöyle devam etti: “Artık satışların yüzde 70’i kredili yapılıyor. Bu yıl hedefimiz yüzde 30 büyümek. Türkiye’de BMW satışlarının 40 bini bulacağını öngörüyoruz. Zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen revizyona gitmedik.”

Yeni şubeler için 60 milyon $ yatırım

SELİM Kosif, BMW için şube sayılarını artıracaklarını anlattı. Kavacık’ta iki lokasyonda birden yatırım yaptıklarını kaydeden Kosif, şöyle devam etti: “Kavacık’ta ilk yatırımımız 30 milyon doları bulacak ve en iyi lokasyonda müşterilerimize hizmet vereceğiz. Yine Kavacık’ta ikinci yeri 15 gün önce aldık. Arsa bedeli yüksek olduğu için orada yatırım 30 milyon doları aşacak. Karadeniz Bölgesi’ne hizmet vermek için Samsun’da da yatırım yapıyoruz. Projeleri gönderdik BMW’nin merkezinden onay geldikten sonra başlayacağız. Yılın ikinci çeyreğinde inşaata başlamayı öngörüyoruz. Samsun bölgedeki üssümüz olacak, diğer illerde de şubeler açacağız.”

Haberin Devamı

Filo kiralama işlerine de değinen Kosif, geçen yıl 250 olan araç sayısını bu yıl 400’e çıkaracaklarını belirtti.

Eski günlere döndürecek

KOSİFLER Oto Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif, Jaguar’ın ürün ailesine geçen yıl katıldığını belirterek markayı eski günlerdeki popülaritesine kavuşturacaklarını anlattı. Kosif, sözlerine şöyle devam etti: “Jaguar geçen yıl ailemize katıldı. Markayı yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu çerçevede de en önemli ürünümüz F-Pace olacak.” Selim Kosif, Range Rover de da başarılı bir satış grafikleri olduğunu, bu markada da büyüme hedeflediklerini vurguladı.