Gazete Vatan Logo

İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne?

KİPTAŞ İstanbul için bina yenileme çalışmalarına başladı. Kentsel dönüşümde İBB, KİPTAŞ aracılığıyla binasını yenilemek isteyen İstanbullulara “İstanbul Yenileniyor Projesi” kapsamında hizmet verecek. KİPTAŞ, ilk bina yenileme çalışmasını defa tek bloklu bir apartmanı Kadıköy’deki Özden Apartmanıyla başlayacak. Peki, İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne? İşte detaylar…

İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne?

KİPTAŞ İstanbul’da bina yenileme çalışmalarına başlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında KİPTAŞ tarafından başlatılan “İstanbul Yenileniyor Projesi” ile ilgili başvuru kriterleri merak ediliyor. Peki, İstanbul Yenileniyor projesi nedir? Kiptaş bina yenileme başvurusu nasıl yapılır? Başvuru kriterleri ne? İşte detaylar…

İSTANBUL YENİLENİYOR NEDİR?

İstanbul Yenileniyor, İBB iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın paydaş olduğu bir platformdur. Bu platform, yapısını yenilemek isteyen maliklerin bilgilendirilmesi ve doğru yönlendirilmesini hedefleniyor. Bu platform üzerinden olası riskli yapıların yenilenmesi için başvuruda bulunulabiliniyor.

KİPTAŞ BİNA YENİLEME BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Başvuru yapabilmek için istanbulyenileniyor.com’a üye olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra tapu ve adres bilgilerinizi sisteme girerek başvuru yapabilirsiniz.

BİNA YENİLEME BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Binanın yenilenebilmesi için parselin özel mülkiyette yer alması ve bu yapıların 1999 yılı öncesi yapılmış olması gerekiyor.

Haberin Devamı

SÜREÇ NASIL BAŞLIYOR?

İstanbul Yenileniyor ile olası riskli yapınızın yenilenme süreci sırasıyla Başvuru, Teklif ve Uzlaşma olarak 3 aşamada gerçekleşiyor. Başvuru Aşaması’nda, ilettiğiniz bilgilere istinaden oluşturulan bilgilendirme formu taraflara gönderiliyor. Formun ekinde, Teklif Aşaması’na geçebilmek için sisteme yüklemeniz gereken evrak listesi bulunuyor. İstenen evrakları sisteme yüklemenizle birlikte teklif aşaması başlayacak ve bu aşamada detaylı teknik çalışmalar yapılarak taraflara ön teklif formu iletiliyor. Uzlaşma Aşaması’na geçebilmek için iletilen ön teklif formuna hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu sağlayacak şekilde maliklerin onay vermesi gerekiyor. Uzlaşma Aşaması yüz yüze görüşmeler ile yürütülüyor.

İSTANBUL YENİLENİYOR PLATFORMU’NA BAŞVURU YAPMAK ÜCRETLİ Mİ?

Bina yenileme sistemine başvurmak tamamen ücretsizdir. Başvuru sürecinde hazırlanan taslak çalışmaların hiçbirinden ücret alınmıyor.

Haberin Devamı

BAŞVURU KİMLER TARAFINDAN YAPILABİLİR?

Herhangi bir malik, vekalet sahibi ya da apartman karar defterinde kentsel dönüşüm süreçlerini yürütmeye yetkili tanımlanmış kişiler ve hak sahipleri başvuru yapabiliyor.