Gazete Vatan Logo

İstanbul’un ruhu Fransa’da

İTO Cannes’da başlayan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de 96 metrekarelik makette ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini tanıtarak, kentin ruhunu ziyaretçilerle paylaşıyor

İstanbul’un ruhu Fransa’da

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Cannes’da 26’ncı kez kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında 96 metrekarelik “Yaşayan İstanbul Maketi”ni sergilemeye başladı.

Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlanan maket, MIPIM’in bu yılki konsepti olan ‘dijital devrim’e de uygun olarak geliştirildi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatacak olan maket, İstanbul Ticaret Odası girişimi ile kurulan 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda sergileniyor.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MIPIM Fuarı sayesinde uluslararası yatırımcıların ‘geleceğin Türkiye’sinin’ başarı öyküsüne tanıklık edeceklerini söyledi. MIPIM 2015’te İstanbul’un simgeleşmiş tarihi mekanlarını, gayrimenkul ve altyapı projelerini üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını belirten İTO Başkanı İbrahim Çağlar da, şunları kaydetti:

“Bu projeyle İstanbul’un ilk defa birebir ve canlı maketi oluşturuldu. Hareket, ışık, ses, görüntü efektleri ve İstanbul’un sembolik sesleri ile zenginleştirilmiş, hatta Boğaz’da yüzen gemilerin de yer alacağı maketimizle, yaşayan İstanbul’un 24 saatini gün içinde gerçekleştirilen şovlarla yansıtarak İstanbul’u ve ruhunu ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.”

Haberin Devamı