Gazete Vatan Logo

İstanbul 100 dolar avantajlı

İstanbul’un bir dünya kavşağı olmasını stratejiye dönüştüren Atlasglobal, uçuş ağını 30 ülkeye çıkaracak. İstanbul rotası Frankfurt ve Dubai’ye göre 1 saat daha kısa uçuş imkanı ve yolcu başına 100 $ avantaj sunuyor

İstanbul 100 dolar avantajlı

Son yıllarda tehirsiz, konforlu ve ekonomik uçuşları ile yıldızı yükselen Atlasglobal, İstanbul’un bir dünya kavşağı olmasını bir stratejiye dönüştürdü. Frankfurt ve Dubai gibi diğer transit uçuş noktalarına göre 1 saat daha kısa süre uçuş imkanı sunan İstanbul’un, yolcu başına 100 dolar da maliyet avantajı sunması stratejiyi destekliyor. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy büyüme planlarını geçen ay uçuşlarına başladıkları Sharjah’da şöyle anlattı:

“Geçen yaz 8 ülkeye uçuşumuz varken, bu Temmuz itibarıyla 30’dan fazla ülkeye uçuş yapan bir havayolu olacağız. Her ay ortalama 2 yeni destinasyon açıyoruz. Artan destinasyonlarımız ve yeniden düzenlediğimiz sefer saatlerimizle beraber, bağlantılı sefer sayılarımız artıyor. Böylece Türkiye’nin doğusundaki ülkeleri batıya bağlıyoruz.” Bu amaçla, üçüncü büyük Arap Emirliği olan Dubai’ye 26 km uzaklıkta olan Sharjah’aya seferler başlattıklarını kaydeden Ersoy şöyle devam etti: “Sharjah, Avrupa uçuşlarımızı besleyecek bir uçuş noktası. Atlasglobal bu uçuşlarla aynı zamanda Sharjah yolcularının da İstanbul üzerinden 15’i aşkın uluslararası destinasyona erişimini kolaylaştırıyor. Transit yolcu taşımacılığında İstanbul her geçen gün önemini artırıyor.”

Haberin Devamı

1 saat kazandırıyor

İstanbul’un Frankfurt ve Dubai gibi diğer transit uçuş noktalarına göre 1 saat daha kısa süre uçuş imkanı sunduğuna dikkat çeken Ersoy şunları söyledi:

“İstanbul üzerinden uçuşlar havayolu şirketlerine ortalama yolcu başına 100 dolarmaliyet avantajı sunuyor. Bu sebeple İstanbul transitli uçuşlar ilerleyen dönemde daha çok tercih edilecek. 3. Havalimanı da İstanbul’un pozisyonunu güçlendirecek.”

Kârlılığı kur etkiliyor

ERSOY havacılık sektöründeki değişen maliyetlere de değindi. Kur artışının dengelenmesi için petrol fiyatlarındaki düşüşün, dolardaki artışın 4 katı kadar olması gerektiğini ifade eden Ersoy, “Dolayısıyla havacılık sektörü petrol fiyatlarındaki düşüşü birebir kârlılığa çeviremiyor” dedi.

Irak pazarını hediye ettik

Murat Ersoy konuşmasında Irak’a başlayan vize uygulamasının pek çok sektörü olumsuz etkilediğine de vurgu yaptı. ‘Irak pazarını ellerimizle Lübnan ve Ürdünlüler’e hediye ettik’ diyen Ersoy, vize uygulamasından önce yüzde 95 olan uçak doluluk oranlarının yüzde 20’lere indiğini kaydetti.

Haberin Devamı