Gazete Vatan Logo

İş dünyası darbelere karşı tek ses

Hain darbe girişiminin yıl dönümünde iş dünyasından darbelere karşı tek ses yükseldi.

İş dünyası darbelere karşı tek ses

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi... TOBB ve Oda-Borsa Camiası olarak, demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD): Altı yıl önce yaşanan hain darbe girişimini demokrasiye sahip çıkmak için yaşamlarını ortaya koyarak engelleyen güvenlik güçlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Laik, sosyal, hukuk devleti anlayışı ile demokratik kurumlarımızın, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, yaşamlarını ortaya koyan vatandaşlarımıza duyduğumuz minnetin en somut ifadesi olmalıdır. Demokratik kurum ve kuralları güçlü, hukukun üstünlüğüne dayalı bir Türkiye için emek vermeye ve bu yönde atılacak adımlara destek olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: 15 Temmuz’un 6. seneyi devriyesinde bu vatan için can veren aziz şehitlerimizi, dualarla, özlemle ve saygıyla anıyorum. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman milli iradenin ve demokrasinin yanında olduk. Ülkemize bu tür saldırıları yapanlar iyi bilsinler ki Türk milleti her zaman demokrasinin ve cumhuriyetin bekçisidir.

Her semt kahraman

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: 6 yıl önce 15 Temmuz gecesi milletimiz darbecilere hadlerini bildirdi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hiçbir şehirde onlara geçit vermedi. O gece Türkiye’nin her ili, her ilçesi, her semti isminin başına kahraman sıfatını eklemeyi hak etti... 15 Temmuz ruhu yaşadıkça Türkiye’nin geleceği dünden daha parlak olacak. 21. yüzyılı Türk asrı yapma ülküsünün gerçekleşmesi için iş dünyası olarak ‘işimizin başında’ nöbetteyiz.

Haberin Devamı