Gazete Vatan Logo

İngiltere'den Türkiye kararı! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi ürünleri konusunda İngiltere tarafından Türkiye'ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının kalktığını açıkladı.

İngiltere'den Türkiye kararı! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu

İngiltere tarafından Türkiye'ye uygulanan savunma sanayii ürünlerine yönelik ihracat kısıtlamaları kaldırıldı.

Konuyla ilgili TRT Haber'den Zeynep Eryılmaz şunları aktardı; Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıklamayı yaptı. İngiltere’nin bir süredir Türkiye'ye uyguladığı ihracat kısıtlamaları vardı. İsmail Demir, bu kısıtlamaların tamamen kaldırıldığını açıkladı.

Özellikle Türkiye ile İngiltere arasında uçak motorları konusunda da görüşmeler devam ediyordu. İsmail Demir bu konuyla ilgili de, pozitif adımların atıldığını bu görüşmelerin de pozitif şekilde gerçekleştiğini belirtti.

'OLUMLU ADIMLAR'

Demir, hem Ticaret Bakanlığı hem de Savunma Bakanlığı görüşmeleri olduğunun altını çizdi. Demir, "İngiltere tarafından daha önce söz verilen olumlu adımlar atılmıştır." dedi.

Diğer taraftan İngiltere-Türkiye arasında ciddi bir müttefiklik ilişkisi de var. Demir, bu müttefiklik ilişkisinin daha da geliştirilmesi için yapılacakların masaya yatırıldığını da belirtti. Türkiye'nin son dönemde özellikle dile getirdiği güvenlik endişeleri var. Bu güvenlik endişeleri İngiltere tarafından ciddi bir şekilde dinlendiğinin ve anlaşıldığının da altını çizdi. İsmail Demir ve "Bunu görmeleri de bizim için olumludur" dedi.

Haberin Devamı