Gazete Vatan Logo

İndirimli stopaj uygulaması ile ilgili flaş karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan güzel haberi duyurdu. Türk lirası (TL) mevduatında uygulama süresi dün sona eren stopaj indirimi 31 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldı.

İndirimli stopaj uygulaması ile ilgili flaş karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, indirimli stopaj uygulamasının mart sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan stopaj uygulamasıyla ilgili bir müjdeyi duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan stopaj indirimi ile ilgili, " 2021'de kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz yükünü, hazine üstlenmiştir. Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık. " şeklinde konuştu.

STOPAJ NEDİR?

Stopaj, devlet tarafından gelirden yapılan kesinti anlamına gelir. Başka bir ifade ile vergidir. Örneğin kira stopajı kiradan alınan vergidir. Banka mevduat hesaplarında da elde edilen faiz geliri üzerinden devlet belirli oranlarda stopaj kesintisi uygular. Uygulanan bu stopaj anapara üzerinden değil, tahakkuk eden faiz baz alınarak hesaplanır.