Gazete Vatan Logo

İhtiyaç sahibi ailelere konut yardımı! Destek tutarı artırıldı, işte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. En yüksek destek tutarları artırıldı. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin yapımı, bakım, onarımı ve ev eşyası için barınma yardımında bulunuluyor. Şartlar neler, başvurular nereye yapılıyor? İşte detaylar...

İhtiyaç sahibi ailelere konut yardımı! Destek tutarı artırıldı, işte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin yapımı, bakım, onarımı ve ev eşyası için barınma yardımında bulunuyor.

Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği en yüksek destek tutarı 300 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 35 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldı.

Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarı 200 bin liraya yükseltildi.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Destekten yararlanmak için sosyal yardım kriterleri devreye giriyor. Söz konusu yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru yapılabilir.

18 yaşından büyük aile bireyinin başvurusu yeterli oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti başvuruyu inceleyip karar veriyor.

İŞTE ŞARTLARI

Barınma yardımı (hane tadilat, büyük onarım ve yapım programı) için hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin üçte birinden yani temmuz ayına kadar 2 bin 835 liradan az olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da var.