Gazete Vatan Logo

Hedefine ‘gizli’ ulaşacak!

Her mağazaya düzenli olarak gizli müşteri gönderiyor

ArenaPark, alışveriş merkezdeki hizmetin kalitesini farklı bir yöntemle denetliyor. Mağazalara gönderilen gizli müşterilerin doldurduğu 4 sayfalık form çerçevesinde hem mağazalar hem sayıları 1.300’ü bulan personelle ilgili eksiklikler gideriliyor.

Halkalı’da 200 bin kişinin yaşadığı Atakent’in ilk ve tek alışveriş merkezi olan ArenaPark, ilk yılında 7 milyon 600 bin ziyaretçiyi ağırladı. 2013’ün ilk 4 ayında ayda ortalama 700 bin ziyaretçiyi yakalayan, bu yıl yaz aylarından itibaren bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefleyen ArenaPark, merkezdeki hizmetin kalitesini farklı bir yöntemle denetliyor. ArenaPark yönetimi denetim için mağazalara gizli müşteri gönderiyor. Gizli müşterilerin doldurduğu 4 sayfalık form çerçevesinde mağazalar veya personelle ilgili eksiklikler veya hatalar gideriliyor.

4 sayfalık form var

ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, gizli müşteriler vasıtasıyla mağazaların vitrin düzeninden personelin saçına kadar onlarca detayı gözlemlediklerini söyledi. Erkoç, “Eşimizi dostumuzu göndererek zaten bir nevi denetim yapıyoruz ama profesyonel şirketlerden de hizmet alıyoruz. Onların gönderdiği gizli müşteriler bizim için gözlem yapıyor. 4 sayfalık bir değerlendirme formunu bizim için dolduruyorlar. Gizli müşterilerimiz sayesinde hizmet kalitemizi geliştiriyoruz. Eksiklikleri görüp gerekli uyarıları yapıyoruz” diye konuştu.

Her mağazaya en az 2 ayda bir gizli müşteri gönderdiklerini kaydeden Erkoç, “Kalitemize dikkat etmemiz lazım. Çünkü artık alışveriş merkezlerindeki markalar aynı. Rekabet hizmet ve personel kalitesinde” dedi.

Alışveriş merkezinin yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığını da dile getiren Muhsin Erkoç, şöyle devam etti:

Bekleme listesi var

“Açıldığımızdan bu yana ciddi bir bekleme listemiz var. AVM’de yer açıldıkça büyük bir titizlikle çalışmamızı yapıp en uygun markaya yer veriyoruz. Ziyaretçi sayısının alışverişe dönüş oranı ve sepet ortalamamız Türkiye’deki pek çok AVM’den yüksek. Kış döneminde aylık 700 bin ziyaretçi ortalamasını yakaladık. Nisan’ı da benzer rakamlarla bitirdik. Yaz ayları için hedefimiz ayda 1 milyon ziyaretçi ve bunu yakalayacağımıza inanıyoruz.”

Yeni AVM’ler 2016’da

Avrupa Konutları ile inşaatta markalaşan Artaş İnşaat’ın alışveriş merkezi yatırımlarına değinen Muhsin Erkoç, şöyle konuştu: “Yeni projelerden biri Halkalı Tema Park arazisi içinde, diğeri ise Cendere yolunda eski Evyap Fabrikası’nın yerine yapılacak olan Vadi İstanbul projesinin içinde yer alacak. İki projede de değişik konsorsiyumların içindeyiz. Temapark projesi konutla başlayacak ve birkaç haftaya kadar satışlar başlayacak. Çok büyük bir AVM planlanıyor ve en erken 2016’da olur. Vadi İstanbul’daki AVM de aynı yıl hayata geçer diye öngörüydruz. Bu iki proje ile beraber Artaş İnşaat’ın AVM iştiraklerinin sayısı 7’ye yükselecek.”

Haberin Devamı