Gazete Vatan Logo

Hareketsiz kalan çocuklar için aileler hareket üssüne yöneldi

Hareketsiz kalan çocuklar için aileler hareket üssüne yöneldi

Çevre şartlarının değişmesi nedeniyle artık sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayarak büyüyen çocuk sayısı yok denecek kadar azaldı. Tehlikenin farkına varan aileleler ise evde hareketsiz kalıp sosyalleşemeyen çocukları için hareket merkezlerine yöneldi.

21. yüzyılın yaşam tarzında, sürekli gelişen teknoloji ile her türlü hizmet ve ürünün parmaklarımızın ucunda olduğu bu “Hareketsizlik” döneminde çocuklar,evde oyun konsolları ve teknolojik ürünler ile günlerini hareket etmeden geçiriyorlar.Eskiden sokaklarda oynayıp, keşfeden, sosyalleşerek deneyimleyen ve gezen çocuklar, günümüzde sokaktaki arkadaşlarının yerine teknolojiyi koydukları için hareket ederek eğlenebileceklerini unutuyor. Aileleler ise evde hareketsiz kalıp sosyalleşemeyen çocukları için hareket merkezlerine yöneldi.

18 ay -12 yaş arası çocukların fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve çocuklara doyasıya hareket edebilecekleri güvenli bir ortam sağlamayı amaçlayan Muzipo Kids Hareket Merkezlerinde alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanan hareket eğitimleri veriliyor. Merkezde hareket ederek büyüyen çocuklar erken yaşta spor alışkanlığı kazanıp sosyalleşip paylaşmayı öğreniyor. Hareketle birlikte ise obezite riski ortadan kalkıyor.

Haberin Devamı

“Toplumda erken yaşta egzersiz ve oyunun önemi ile ilgili farkındalık yaratmak” misyonu ile kurulan Muzipo Kids, Türkiye genelinde 6 şehirde, 21 merkeziyle hizmet veriyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Eskişehir, İzmit’te hizmet veren hareket üssü muzipo, Bursa Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Adana ve Gaziantep illerinde de merkezler açmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk çocuk hareket üssü olan Muzipo Kids merkezinde verilen eğitim ile ilgili bilgi veren merkezin kurucularından Bedriye Hülya, Türkiye’de yılda 1,4 milyon çocuk doğuyor. Ne yazık ki artık çocuklarımızın yaşıtlarıyla büyüyeceği alanlar kalmadı. Biz İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, İzmit ve Eskişehir'de 21 merkez ile 18 ay-12 yaş aralığındaki çocukların hareket edebileceği alanlar oluşturduk. Misyonumuz; toplumda erken yaşta egzersiz ve oyunun önemi ile ilgili farkındalık yaratmak. Hareket eğitimi ile fiziksel gelişime katkıda bulunmanın yanı sıra çocukların yaratıcılıklarını arttırıcı oyun ve atölye çalışmaları ile de hem eğlendirmeyi, hem de her açıdan gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Hareket eğitimi ile çocukların fiziksel gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra bilim, teknoloji ve sanatla ilgili etkinlikler düzenlemekte, yaratıcılığı artırıcı oyun, drama, müzik, ritim gibi atölyeler tasarlamakta, doğum günü partileri ve grup aktiviteleriyle çocukların sosyalleşmelerini sağlamaktayız. Muzipo merkezlerinde; her çocuğun gelişim sürecinin ve ilgi alanlarının farklı olduğu göz önüne alınarak, uzman akademisyenler tarafından ayrıntılı ve özenle hazırlanmış bir içerik takip edilmektedir. Bu açıdan sektörümüzün çok büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen franchise adayları ile görüşmelerimiz sürüyor. Doğru franchise adayları, güçlü altyapımız ve Ar-Ge yatırımlarımızla 2016 yılının sonuna kadar hızlı bir büyüme ivmesi yakalayacağımıza inanıyoruz. Franchise verirken en önemli koşulardan biri de kişilere psikologlar tarafından yapılan testler uygulanmas.” açıklamasında bulundu" dedi.

Haberin Devamı