Gazete Vatan Logo

Gübretaş hissesi neden düşüyor? Gübretaş’tan açıklama geldi: Gübretaş hissesi ne olur?

Gübretaş hissesi 1 ayda yüzde 60'a yakın değer kaybetti. 4 Aralık'ta 405 lira ile zirveyi görmesinin ardından 172 liraya kadar geriledi. Borsadaki sert düşüş hakkında Gübretaş’tan açıklama geldi. "Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır" dedi. Peki, Gübretaş hissesi neden düşüyor?

Gübretaş hissesi neden düşüyor? Gübretaş’tan açıklama geldi: Gübretaş hissesi ne olur?

Şirketin hisseleri son 7 günde tabandan işlem gördü ve 172 liraya kadar indi. Gübretaş, 4 Aralık'ta 405 lira ile tarihi zirvesini görmüştü. Gübretaş hissesi neden düşüyor? Gübre Fabrikaları'ndan (Gübretaş) hisselerde yaşanan düşüş ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada düşüşe gerekçe olacak bir durumun olmadığı belirtildi. Şirket, bir ayda yüzde 60'ye yakın değer kaybetti.

GÜBRETAŞ HİSSESİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Gübretaş hisseleri, 18 Aralık Pazartesi günü şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamayla düşüşe geçti.

Söz konusu açıklamada, şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından reddedildiği duyuruldu.

Şirket, 5 Haziran 2023 tarihindeki KAP açıklamasında, 334 milyon TL’lik sermayesinin yüzde 300 artışla 1 milyar 336 milyon TL’ye yükseltilmesi için SPK’ya başvurduğunu duyurmuştu.

GÜBRETAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Şirketten yapılan açıklamada, "Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SPK, GÜBRETAŞ'I REDDETTİ

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), geçen hafta Gübretaş'ın yüzde 300'lük bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu reddetmişti.