Gazete Vatan Logo

Franchise festival

Onlarca festival ve yüzlerce konser organizasyonu düzenleyen Milyon Yapım, Türkiye’nin her yerinde belli bir kalite standardında festival yapılabilmesi için düğmeye bastı. Franchise festival hizmeti veren şirket; güvenlikten tuvalete, cateringe kadar birçok alanda danışmanlığı da üstleniyor

Franchise festival

2014 yılında Arpej Yapım’ın sanatçı organizasyonlarını yapmak üzere kurulan Milyon Yapım, kısa sürede Zeytinli Rock Festivali, Kuşadası Gençlik Festivali, Samsun Gençlik Festivali ve Çukurova Rock Festivali gibi projelerle adını duyurdu. YüzdeyüzMüzik.Net ve YüzdeYüz Müzik Ekspres’i de bünyesinde bulunduran Milyon Yapım, Milyon Tv ve Arpej Yapım ile de aynı çatı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin kurucusu Umut Kuzey, “Bugüne kadar 11 tane büyük çaplı Rock Festivali ve yüzlerce konser yaptık. Sadece geçtiğimiz yıl 6 festivalde toplam 15 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. 500 bine yakın müzikseveri ağırladık. 2018 yılı hedefimiz, bu festivalleri Anadolu’nun gidilmemiş yerlerinde yapabilmek ve 11 ilde düzenleyeceğimiz festivallerde 1.5 milyon katılımcıya ulaşmak” dedi. Bu amaçla gelecek festivaller için franchise vermeye başlan şirket, Türkiye’de yapılan festivallerde aynı standardın korunmasını ve gün geçtikçe daha iyiye gitmesini hedefliyor. 2018 yılında 3 franchise festival için anlaştıklarını söyleyen Kuzey, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 yıllık kontrat yapıyoruz. 250 bin TL franchise bedeli aldıktan sonra organizasyonun yapılacağı alanda çit, reklam, güvenlik, catering gibi her konuda danışmanlık ve destek veriyoruz. Böylece Türkiye’nin her tarafında yapılacak festivalleri belli bir kalite standardına sokmayı istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İtalya’dan tuvalet

Organizasyonlarında zamanla Türkiye’deki eksiklikleri fark eden Kuzey, farklı alanlarda yatırımlar yapmayı da ihmal etmemiş. Kuzey, festivallerin en önemli lojistik hizmeti olan mobil çit ve tuvalet işine girişini şöyle anlatıyor: “Mobil çit ve tuvaletler tek bir firmadan alınıyordu. Yıpranmış, eski malzemelere uçuk rakamlar isteniyordu. 2015 Zeytinli Festivali’nde 90 mobil tuvalet ve 2 km çit için 5 güne 160 bin TL vermişliğimiz var. Araştırmalarım sonunda son derece lüks kabinler üreten İtalyan Armal firmasıyla 100 kabin için anlaştım ve ithal ettim. Daha sonra distribütörlük talep ettim. İtalya’ya kadar gidip derdimi anlattığımda kabul ettiler.”

Haberin Devamı

1 lİraya festİval

Sadece bir organizatör ya da tüccar olmadığını, aynı zamanda bir sanatçı olduğunu söyleyen Kuzey, ülkede kamplı festival kültürünün yayılmasının temel hedefi olduğunun altını çiziyor. Bugüne kadar cesur adımlar atan Kuzey’in yaptıklarına en güzel örneklerden biri de 1 TL’ye festival bileti satması. Zeytinli Rock Festivali’ne katılanlar Kuşadası Gençlik Festivali biletlerini 1 TL’ye aldı. 20 yıldır Dalya Beach olarak işletilen ve son 2 yıldır Babylon Kilyos olarak devam eden plajı da devralan Milyon Yapım, alanı büyük festivallerin tek adresi olacak kadar güzel ve kullanışlı bir alan haline getirmeyi de planlıyor.