Gazete Vatan Logo

Fiyatlar düşecek mi? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Kur artışı sırasında yükselen fiyatların ne zaman düşeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi gazetecileriyle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatlar ile ilgili uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışı sırasında yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Peki, Fiyatlar düşecek mi? Fiyatlar ne zaman düşecek? İşte detaylar...

Fiyatlar düşecek mi? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Dolar kurunda yaşanan artışla birlikte başta parakende olmak üzere pek çok sektörde fiyat artışlarına neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Peki, Fiyatlar düşecek mi? Fiyatlar ne zaman düşecek? İşte detaylar...

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışı sırasında yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Döviz kurunda bir süredir anormal dalgalanma yaşadık. Uzunca bir müddet kurdaki dalgalanmaya faizi yükselterek durdurmak yönünde baskılara maruz kaldık. Kendi arkadaşlarımız arasında aynı yönde değerlendirmeler yapanlar olduğunu da itiraf ediyorum. Biz kendi programımızı uygulamakta ısrar ettik. Paketi açıklayınca kurun üzerindeki köpüğün bir günde ortadan kalktığını gördük.

Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Dolardaki artışları hangi oranla yükseltiyorlarsa şimdi geri indirmelerini istiyoruz. İndirimlere başlayanlar var. Yükselişteki hıza ulaşmalarını istiyoruz. İndirimler gerçekleşmezse bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerlerine gidecek."

Haberin Devamı