Gazete Vatan Logo

Fiyatlar bugün yüzde 30 ucuzladı! Balık tezgahlarının ateşi düştü

Kocaeli'de av sezonunun başlamasıyla birlikte hem tezgahlarda balık çeşitliliği arttı, hem de fiyatlar yaklaşık yüzde 30 oranında düştü. Öte yandan Karadeniz’e açılan balıkçı teknelerinin ağları palamutla dolarken binlerce kasa palamutla geri dönen balıkçılar sezonun bereketli başladığını ifade etti.

Fiyatlar bugün yüzde 30 ucuzladı! Balık tezgahlarının ateşi düştü

Tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Çeşit çeşit balıklar görücüye çıkarken, fiyatlar ise düşüşe geçti. Fiyatların bir günde yüzde 30 oranında gerilediği öğrenildi. Palamut 65, hamsi 50-55, istavrit 60-65, sardalya ise 40 liradan alıcı buluyor. Fiyatların ilerleyen günlerde daha da düşeceği öngörülüyor.

"BALIK PİYASASI BUGÜN İTİBARİYLE YÜZDE 25-30 ORANINDA UCUZLADI

Fiyatlarda ciddi bir düşüşün yaşandığını söyleyen balıkçı Kemal Bineklioğlu, "Balık piyasası bugün itibariyle yüzde 25-30 oranında ucuzladı. Dün 85 liraya sattığım palamudu bugün 65 TL'ye satıyorum. 50 TL’ye sattığım palamudun 3 tanesini bugün 100 TL'ye satıyorum. Hamsi 75 TL’den 50-55 TL’ye, istavrit 70-80 TL’den 60-65 TL’ye, sardalya 60-80 TL’den 40 TL’ye, turna, mezgit balıkları 100 TL’den 60-70 TL'ye kadar düştü. İlerleyen günlerde bütün balıklar daha ucuzlayacak. En ucuz yiyecek balık. Balık fiyatında dün ile bugün arasında en az yüzde 30 fark var. Fiyatlarda aşağıya doğru iniş var. Havaların güzel olmasıyla birlikte palamutlar çıkacak. Karadeniz'den bol bol palamut gelmeye başladı. Fiyatlar daha da aşağıya düşecek" dedi.

Haberin Devamı

KARADENİZ'DE PALAMUT FIŞKIRDI

Karadeniz’e açılan balıkçı teknelerinin ağları palamutla dolarken binlerce kasa palamutla geri dönen balıkçılar sezonun bereketli başladığını ifade ettiler. Tekneleri ile palamut avı için Karadeniz’e açılan balıkçılar Bartın açıklarında tonlarca palamut avladılar. Sabahın ilk ışıklarıyla Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı Balıkçı Barınağı´na dönen balıkçı teknelerinin ambarlarındaki palamutlar tek tek kasalanarak yüklemeye hazır hale getirildi.

Kasalanan palamutlar ise yıkanıp buzlandıktan sonra iç bölgelere sevkiyatı yapılmak üzere tır, minibüs ve kamyonetlere yüklendi.
Tek tekne ile yaklaşık 2 bin kasa palamut avladıklarını ifade eden Ergün Kardeşler teknesinin kaptanı Yavuz Yılmaz, “Fena başlamadı iyi başladı. Şükürler olsun artık denizde balık bollaşmaya başladı. Halkımız inşallah ucuz balık yiyecek. Rahat rahat evine güzel balık getirip yiyebilecek inşallah. 2 bin kasa var. Şu an palamut bol görünüyor. Göründüğü gibi, tahmin ettiğimizin üzerinde görünüyor inşallah. Av verirse iyi olacak” dedi.

Tekne ambarlarında kasalanan palamutların araçlara yüklenmesinin ardından balıkçılar yeniden Vira Bismillah diyerek Karadeniz’e açıldılar.

Haberin Devamı