Gazete Vatan Logo

FED faiz toplantısı ne zaman, FED kararı ne zaman açıklanacak 2022? Gözler temmuz ayı FED faiz kararı toplantısına çevrildi! İşte toplantı tarihleri!

FED kararı ne zaman açıklanacak 2022, Temmuz FED faiz toplantısı ne zaman? FED faiz kararı merakla bekleniyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dolar kuru üzerinde etkisi bulunan FED faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Son yapılan toplantıda faizi artıran ABD Merkez Bankası’nın temmuz ayında ne karar vereceği sorgulanıyor. Peki, FED toplantısı ne zaman Temmuz 2022, FED faiz toplantısı saat kaçta, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte FED toplantı tarihleri

FED faiz toplantısı ne zaman, FED kararı ne zaman açıklanacak 2022? Gözler temmuz ayı FED faiz kararı toplantısına çevrildi! İşte toplantı tarihleri!

FED faiz toplantısı tarihleri, temmuz ayının ortasına gelirken merakla aranıyor. Faiz kararları ile birlikte hem dolar hem de emtia ürünlerinde ciddi bir artış veya yükseliş yaşandı. Özellikle brent Petrol fiyatında net bir düşüş gözlemlendi. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak 2022, FED faiz toplantısı saat kaçta? İşte temmuz ayı FED faiz kararı toplantısı hakkında merak edilenler…

FED KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022, SAAT KAÇTA?

Fed ilk toplantısını 25 – 26 Ocak 2022 tarihinde yapıldı. İkinci toplantı tarihi 15 – 16 Mart arasında gerçekleşti. Üçüncü toplantı da 3 – 4 Mayıs tarihinde yapıldı. 2022 Haziran Fed toplantısı 14 – 15 Haziran tarihinde yapıldı.

FED temmuz toplantısı da 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. FED faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'da açıklanacak.

EN SON FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışına gidildi.

FED TOPLANTI TARİHLERİ 2022

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

Haberin Devamı