Gazete Vatan Logo

Fed faiz kararını açıkladı

FED piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,00- 5,25 aralığına çıkardı. Böylece ABD'de faizler son 16 yılın zirvesini görmüş oldu.

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Böylece politika faizi 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

"ENFLASYONU YÜZDE 2 SEVİYESİNE GERİ GETİRMEYE GÜÇLÜ ŞEKİLDE BAĞLIYIZ"
Karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell şu ifadeleri kullandı:
Bankacılık sektöründe şartlan genel olarak iyileşti. ABD bankacılık sistemi sağlam ve dayanıklı. Doğru dersleri almaya bağlıyız. Fiyat istikrarı ve maksimum istihdama odaklanmaya devam ediyoruz. Enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmeye güçlü şekilde bağlıyız. Fiyat istikrarı olmadan güçlü iş gücü piyasasını başaramayız. Bundan sonra verilere bağlı bir yaklaşım ortaya koyacağız. Faiz artırımlarının boyutunu verilere bakarak belirleyeceğiz. Enflasyonun yüzde 2 seviyesine geri getirilmesi için önümüzde uzun bir yol var. Enflasyon baskıları yüksek seyretmeye devam ediyor. Nominal ücret büyümesi yavaşlamanın işaretlerini gösterdi.