Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı 2022 FED faiz toplantısı tarihi ne, faiz kararı ne olur?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED toplantısı ne zaman? 2022 temmuz FED faiz kararı için yapılan aramalar arttı. ABD Merkez Bankası haziran ayında açıkladığı faiz kararıyla emtia ile döviz fiyatlarını sarmıştı. Yeni ayla FED’in ne kadar vereceği merak konusu oldu. Peki, FED faiz kararı ne olur, faizler yükselir mi? İşte detaylar!

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı 2022 FED faiz toplantısı tarihi ne, faiz kararı ne olur?

FED Temmuz ayı faiz kararı için yapılan aramalar arttı. FED haziran ayında açıkladığı faiz kararıyla küresel döviz kurunu deyim yerindeyse altüst etmişti. ABD son 30 yılın en yüksek enflasyon oranını gördü, enflasyona karşısında ABD Merkez Bankası faiz artırımına gidiyor. Peki, FED toplantısı ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED faiz kararı ne olur?

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED temmuz toplantısı da 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. FED faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'da açıklanacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışına gidildi.

Piyasada, Fed'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.