Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırır mı? FED faiz kararıyla dolar yükselir mi?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı bekleniyor! Kiresel piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak FED faiz kararına çevrilirken, kararın, doları ve piyasaları nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Ekonomistler FED’den faiz arttırımı beklerken yatırımcılar dolar ve altının nasıl tepki vereceğini, FED’in tutumunun piyasalarda nasıl bir tepkiye neden olabileceği ile ilgili öngörüleri araştırıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz kararıyla dolar yükselir mi? İşte FED faiz kararının açıklanacağı saat ve faiz kararı ile ilgili ekonomistlerin yorumları…

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırır mı? FED faiz kararıyla dolar yükselir mi?

Küresel piyasaların gözü FED faiz kararında! Yatırımcılar FED faiz kararının ne olacağını merak ederken ekonomistler de FED faiz arttırımına gideceği yorumları yapıyor. FED toplantısının hardından açıklanması beklenen faiz kararının doları nasıl etkileyeceği de merak edilen konuların başında geliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı doları nasıl etkiler? FED faiz kararıyla dolar yükselir mi? İşte FED faiz kararının açıklanacağı saat ve faiz kararı ile ilgili ekonomistlerin yorumları…

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı Fed faiz kararı bugün saat 21.00'de duyurulacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR? FED FAİZ ARTTIRIR MI?

ABD Merkez Bankası Fed 40 yılın zirvesine çıkan enflasyonla birlikte faiz artırım tarafında daha hızlı davranması bekleniyor. Fed’in yarın 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor. Fed’in faiz artırımı fiyatlansa da Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları daha da önemli. Piyasaları yönlendirici açıklamalarda bulunan Powell’ın konuşması merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLER?

Fed'in faiz artışları doların uluslararası piyasalarda güçlenmesine neden oluyor. Faiz ne kadar artarsa para o kadar piyasadan çekilip mevduata yönlendiriliyor. Piyasadan çekilen ve ulaşılması güç olan paranın da değeri artmış oluyor. Dolar ve euro şu anda faiz artırımları nedeniyle dünya genelinde güçlü kalmaya devam ediyor. Doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi 107 ile  temmuz ortasında gördüğü 20 yılın zirvesi 109,2 seviyesine yakın seyrediyor.

Dolar bir süredir ABD'de beklenen faiz artırımları ve küresel ekonominin yavaşlayacağı endişelerinden destek buluyor. Birikimli etkilerinin ilerleyen zamanda görüleceği ortamda faiz artırımlarının daha önceden fiyatlanması nedeniyle dolar ve euro diğer para birimleri karşısında ılımlı yükselişine devam ediyor.

FED’İN SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed, haziran toplantısında ise 1994'ten bu yana en güçlü faiz artışına giderek, politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltmişti.

Haberin Devamı

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen ay faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, yüksek enflasyona karşı bankanın temmuz toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceğini ifade etti.​​​​​​​