Gazete Vatan Logo

Fed Başkanı Powell'dan son dakika enflasyon mesajı!

Fed Başkanı Jerome Powell, Vaşington'da katıldığı toplantıda ABD'nın sıkı para politikasının kaldıracak kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, "Enflasyon bizi yukarı yönlü şaşırttı. Daha çok sürpriz yaşanabilir. Daha fazla faiz artışı uygun olur, kararlar toplantı bazında alınacak" ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Powell'dan son dakika enflasyon mesajı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Fed faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyor.

Gelecekteki faiz artırımlarının hızı gelecek verilere ve ekonomik görünümün gelişimine bağlı olmaya devam edecek.Kararlarımızı toplantıdan toplantıya vereceğiz.

Eğer ABD, tüm Amerikalıların faydalanacağı güçlü bir işgücü piyasası dönemin devam ettirecek ise enflasylonun aşağı getirilmesi zaruri.

"FİNANSAL ŞARTLARIN SIKILAŞTIRILMASI BÜYÜMEYİ YAVAŞLATMAYA DEVAM EDECEK"

Mayıs ayı için var olan verilen çekirdek enflasyonun Nisan ayındaki yüzde 4,9 seviyesine olacağını veya hafif şekilde gerileyeceğine işaret ediyorlar.

Fed'in odak noktası enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmek ve uzun vadeli enflasyon bekleyişlerini iyi bir şekilde çıpalamak.

Son veriler reel GSYH'nın cari çeyrekte toparlandığına, tüketici harcamalarının güçlü olmaya devam ettiğine işaret ediyorlar.

Finansal şartların sıkılaştırılması büyümeyi yavaşlatmaya devam edecek. Fed, düşünceleri konusunda piyasa ile mümkün olduğu kadar açık şekilde iletişime devam edecek.

Haberin Devamı

Enflasyon yukarı yönlü olarak şaşırttı ve daha da şaşırtabilir, ancak Fed gelen verilere ve görünümün gelişimine göre buna yanıt vermeye devam edecek. Ekonomi daha sıkı para politikasının üstesinde gelmek için çok güçlü ve iyi konumlanmış durumda."