Gazete Vatan Logo

Asgari ücret, EYT, sözleşmelilere kadro! Bakan Bilgin merak edilenleri yanıtladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında gündeme dair merak edilenler soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, "Asgari ücrete ara zam olur mu?", "EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak?" sorularına net yanıtlar verdi. İşte detaylar...

Asgari ücret, EYT, sözleşmelilere kadro! Bakan Bilgin merak edilenleri yanıtladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında gündeme dair merak edilenler soruları yanıtladı.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye büyümede OECD'de 2. ülke konumundadır. IMF programları istikrarsızlık getirir. Türkiye pandeminin getirdiği olumsuzluğa dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürdü. Girişimcilerimiz kalkınmada başroldedir.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELİR Mİ?

Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var. Asgari ücreti 455-460 dolar seviyesine çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik.

140 BİN PERSONELE KADRO YOLU

Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı.

EYT'DEN SON DURUM NE?

EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. Süreç Meclis'in iradesindedir. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.

Haberin Devamı

"GEÇİCİ İŞÇİ SORUNUNU SEÇİM ÖNCESİ ÇÖZECEĞİZ"

Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur.