Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

Evde bakım maaşları için gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalara çevrildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere verilen evde bakım maaşı her ilde farklı tarih olmak üzere peyderpey yatırılıyor. Peki, Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı zamlı mı yattı? Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama!

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

Engelli evde bakım ödeme bilgileri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlıların bakımı ile ilgilenen yakınlarına verilen aylıkların yatıp yatmadığı sorgulanıyor. Peki, Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı zamlı mı yattı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama!

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenenlere her ay ödeniyor. Temmuz ayında Kurban Bayramı nedeniyle ödemelerini erken alan hak sahipleri ağustos ayı ödemelerini araştırıyor.  

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeleri yapılan evde bakım maaşı 15-31 Ağustos tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

ENGELLİ EVDE BAKIM ÖDEME BİLGİLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Hak sahipleri, evde bakım maaşı bakiye sorgulama işlemini SMS yolu ile yapabiliyor. Sorgulama "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Bakım maaşı sistemine kayıtlı olan vatandaşlar e-devlet üzerinden şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

AĞUSTOS 2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Şartları taşıyanların başvuruları ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay ödemeleri gerçekleştiriyor. Zamlarla birlikte söz konusu aylık, 2706'dan 3340'a yükseldi.