Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşı ne kadar olacak 2023? Yeni evde bakım maaşı belli oldu mu, asgari ücret zammı sonrası evde bakım maaşı arttı mı?

Yeni evde bakım maaşı ne kadar olacak, 2023 evde bakım maaşı arttı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin 8500 TL olduğunu duyurdu. Asgari ücrette zam oranı belli olunca, 2023 asgari ücret ile evde bakım maaşının son durumu merak konusu oldu. Peki, Evde bakım maaşı ne kadar oldu

Evde bakım maaşı ne kadar olacak 2023? Yeni evde bakım maaşı belli oldu mu, asgari ücret zammı sonrası evde bakım maaşı arttı mı?

Evde bakım maaşı ne kadar oldu, asgari ücret zammı sonrası evde bakım maaşı arttı mı? Asgari ücret ile birlikte evde bakım maaşları gündem oldu. Temmuz zammı ile artan evde bakım maaşları aylık 3 bin 336 TL olarak belirlenmişti. Peki, Yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı.

Asgari ücrete yüzde 54.5 zam yapıldı. Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor.

Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardım olan evde bakım aylığı da yeni yılda arttı.

Evde bakım aylıklar için kişi başına düşen hane halkı geliri ise 5666 TL olarak uygulanacak. Yeni evde bakım maaşı hesaplaması yapıldığı zaman habere eklenecek.

Evde bakım maaşı kimlere verilir?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

Haberin Devamı