Gazete Vatan Logo

Esenyurt’ta metrekaresi 1.850 liradan satışa çıktı

Özyurtlar İnşaat, 16’ncı projesi için yine Esenyurt’u seçti. 2 bin 519 dairelik Nlogo, 1.850 liralık metrekare fiyatıyla dikkat çekiyor. Projede daire fiyatları ise 79 bin liradan başlıyor.

GENELLİKLE Esenyurt bölgesinde proje geliştiren Özyurtlar İnşaat 16’ıncı projesini satışa çıkardı. Özyurtlar’ın logosundan yola çıkarak tasarlanan Nlogo İstanbul adındaki projede 7 blokta toplam 2 bin 519 daire ve 12 bin metrekarelik dükkan bulunuyor. Bugüne kadar 8 bin konut üreten şirket, bu proje ile 10 bin konut hayaline de ulaşıyor. Toplam 350 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek proje, Hollandalı bir firmanın Türkiye’de yaşadığı mali sorunlar nedeniyle iptal ettiği projenin arsasında yer alıyor. Projenin ruhsatı yaklaşık 3 yıl önce alındığı için de KDV oranı yüzde 1 oluyor.

Ulaşılabilir fiyat

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, bir yıldır proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Satışa her zamanki gibi dip fiyatlardan çıkıyoruz. Metrekare fiyatımız 1.850 liradan başlıyor. Bu kalitede bir konuta bu fiyatlardan sahip olmak çok zor. Kısa zamanda metrekare fiyatlarımız 2 bin liranın üzerine çıkacak.Proje tamamlandığında 3 bin 500 liraya çıkacak. Nlogo İstanbul’dan ev alanlar proje bittiğinde yüzde 50 ila yüzde 80 arasında kâr edecek. Şirket olarak ulaşılabilir fiyatlarla ev üretmeyi hedefliyoruz.Türkiye’de lüks konutta arz fazlası yaşanırken, alt gelir grubuna yönelik projelere talep fazla. Bu nedenle bizim projemizde daha boya kurumadan dairelere yerleşiyorlar.”

150 daire satıldı

10 gün önce tanıtımına başlanan projede 150 dairenin satışını yaptıklarını belirten Özyurt, stüdyo dairelerin 79 bin lira, 1+1 dairelerin 119 bin lira, 2+1 dairelerin 159 bin lira ve 3+1 dairelerin 259 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldığını ifade etti. Özyurt, ilk etabın 24 ay, tamamının ise 36 ayda tamamlanacağını söyledi.

4 projede teslim zamanı

BU yıl 4 projede 2 bin konutun teslimatı gerçekleştireceklerini belirten Tamer Özyurt, önümüzdeki hafta Beylikdüzü’ndeki Nrezidans, Ağustos’ta Nmerkez, Eylül’de Nşehir ve ardından da Ncity projelerini teslim edeceklerini açıkladı. Özyurt, sonbaharda Gaziantep’in İbrahimli bölgesinde bir konut projesine başlayacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı