Gazete Vatan Logo

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranı ne olur? İşte ekonomistlerin enflasyon tahmini!

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte gözler TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. Temmuz ayı enflasyon oranı beklenirken ekonomistlerin enflasyon yorumları da merak edilen konuların başında geliyor. 2022 haziran ayında yüzde 79'a yaklaşan enflasyonun temmuzda yüzde 81'i aşması bekleniyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranı ne olur? İşte ekonomistlerin enflasyon tahmini!

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranı ne olur? İşte ekonomistlerin enflasyon tahmini!

Ağustos ayı geldi. Gözler TÜİK’te. Temmuz ayı enfalsyon oranları beklenirken enflasyonda artış yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Haziran ayında yüzde 79'a yaklaşan enflasyonun temmuzda yüzde 81'i aşması bekleniyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranı ne olur? İşte ekonomistlerin enflasyon tahmini!

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı enflasyon verileri çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

ENFLASYON DÜŞER Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla ilgili son açıklamasında, 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren enflasyon sorununu önemli ölçüde geride kalacağını belirtti.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU KAÇ OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziranda TÜFE yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda 78,62 seviyesine yükseldi.

TEMMUZ AYI ENFLASYON ORANI NE OLUR?

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,40 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,28 ve en yüksek yüzde 5,15 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,40) göre bir önceki ay yüzde 78,62 olan yıllık enflasyonun yüzde 81,42'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Haberin Devamı

YILLIK ENFLASYON NE OLUR?

Merkez Bankası geçen hafta yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Merkez, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e yükseltti.

Toplantıda konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahah Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini gösteren grafiğin 2022'de enflasyonun yüzde 90'a kadar yaklaşabileceğini gösterdiğini açıklamıştı.