Gazete Vatan Logo

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Kasım ayı enflasyon tahmini ne, kasım ayı enflasyon rakamları merak ediliyor!

Kasım ayı enflasyon hakkındaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Aralık ayına 1 gün kala enflasyon rakamları araştırması hızlandı.  Kira artışı ve emekli memur zammı için önemli olan enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Peki kasım ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2021? Kasım ayı enflasyon tahmini ne?

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Kasım ayı enflasyon tahmini ne, kasım ayı enflasyon rakamları merak ediliyor!

TÜK tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamları aralık ayına kısa bir süre kala en çok araştırılan konulardan biri oldu. Peki kasım enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, enflasyon oranı ne olur?

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kasım ayı enflasyon rakamları 3 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00'da açıklanacak.

EKİM ENFLASYON RAKAMLARI NASILDI?

Enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 2,39, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,24 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19,89, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 46,31 oldu.

KASIM AYI ENFLASYON TAHMİNİ NE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Aralık Cuma günü açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 24 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,88 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,8, en yüksek yüzde 3,56 aralığında yer aldı.

Haberin Devamı

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,88) göre bir önceki ay yüzde 19,89 olan yıllık enflasyonun yüzde 20,57'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,39 artış göstermişti.

Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi, bir önceki ankete göre 224 baz puan artarak yüzde 21,54'e yükseldi.