Gazete Vatan Logo

Enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ağustos ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Enflasyon oranı ne olur?

Ağustos ayı enflasyon rakamları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine çevrildi. Ağustos ayı enflasyon oranı başta kira zammı olmak üzere memurların son 6 aylık enflasyonuna alacağı zam farkını da belirliyor. Son açıklanan TÜİK verilerine göre, enflasyon temmuz ayında TÜFE'de yüzde 2,37 artmış ve yıllık enflasyon yüzde 79,60'la 24 yılın zirvesine yükselmişti. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Enflasyon oranı ne olur? Enflasyon beklentisi ne? İşte detaylar…

Enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ağustos ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Enflasyon oranı ne olur?

Ağustos ayı enflasyon oranları için gözler TÜİK’te! Enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih merak edilirken ekonomistlerin enflasyon beklentileri de merak ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre, enflasyon temmuz ayında TÜFE'de yüzde 2,37 artmış ve yıllık enflasyon yüzde 79,60'la 24 yılın zirvesine yükselmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon oranının yüzde kaç olacağı merakla bekleniyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Enflasyon oranı ne olur? Enflasyon beklentisi ne? İşte detaylar…

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Her ayın ilk haftasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranıyla ilgili, Ağustos ayının verileri bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ağustos ayı enflasyon verileri bugün saat 10.00'da açıklanacak.

2022 ENFLASYON AĞUSTOS AYI BEKLENTİSİ NE?

TÜİK tarafından açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklentileri, en düşük yüzde 1,60 ve en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,27 oldu. Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,27) göre bir önceki ay yüzde 79,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 81,65'e yükseleceği hesaplanıyor.

Haberin Devamı

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI KAÇ OLMUŞTU

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,37, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 45,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,60 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 49,65 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,79 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 119,11 ile ulaştırma oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2022 yılı temmuzunda bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde eksi 0,85 ile ulaştırma oldu. Buna karşılık, temmuzda bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 6,98 ile sağlık oldu.

Haberin Devamı