Gazete Vatan Logo

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Gözler TÜİK enflasyon verilerinde!

Ağustos ayı enflasyon verileri için gözler TÜİK’e çevrildi. Ağustos ayı enflasyon beklentisi merak edilirken her ayın başında açıklanan enflasyon rakamlarının hangi gün açıklanacağı merak ediliyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Ağustos ayı enflasyonu ne olur? İşte detaylar…

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Gözler TÜİK enflasyon verilerinde!

TÜİK enflasyon verileri bekleniyor. Eylül ayı ile birlikte gözler TÜİK’e çevrilirken, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentisi de merak edilen konuların başında geliyor. Eylül ayı başında açıklanacak verilerin hangi gün açıklanacağı araştırılıyor. Enflasyon oranları temmuz ayında yıllık yüzde 79,60 oranında gerçekleşmişti. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Ağustos ayı enflasyonu ne olur? İşte detaylar…

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak ağustos ayı enflasyon rakamları 5 Eylül tarihinde saat 10.00'da açıklanacak.

ENFLASYON NE OLUR? AĞUSTOS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

Piyasa katılımcıları anketinin Ağustos ayına ilişkin sonuçlarına göre cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 69,94 iken, bu anket döneminde yüzde 70,60 oldu.

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 69,94 iken, bu anket döneminde yüzde 70,60 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 40,23 iken, bu anket döneminde yüzde 41,99 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 24,27 ve yüzde 24,35 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı