Gazete Vatan Logo

Enflasyon korumalı tahvil ne zaman açıklanacak?

Yatırımcının gündeminde Enflasyon endeksli tahvil yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin mayıs ayı başında açıkladığı bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvil çalışması merak ediliyor. Gözler hükümetten yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki, Enflasyon endeksli tahvil ne zaman çıkacak? Enflasyon korumalı tahvil çalışması ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Enflasyon korumalı tahvil ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı başında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı Enflasyon korumalı tahvil çalışmasıyla ilgili gözler hükümet tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Yatırımcı, enflasyon endeksli tahvil çalışmasının ne zaman çıkacağını merak ediyor. Peki, Enflasyon endeksli tahvil ne zaman çıkacak? Enflasyon korumalı tahvil çalışması ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

ENFLASYON KORUMALI TAHVİL NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını da bildirmişti. Çalışmanın açıklanması bekleniyor.

ENFLASYON KORUMALI TAHVİL ÇALIŞMALARI TAMAM!

Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karanfil'in haberine göre Bakan Nureddin Nebati, mayıs ayının başında çalışmaların tamamlandığını belirtmişri.

TL cinsi varlıklara yönelimi arttırma çalışmalar kapsamında bireysel yatırımcının ilgisini çekebilecek farklı borçlanma enstrüman alternatifleri hazırladıklarını anlatan Nebati, “İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Haberin Devamı

ENFLASYON KORUMALI TAHVİL NEDİR?

Anapara ve faiz ödemeleri belirli bir fiyat endeksine bağlı olan ve bu şekilde reel değer kaybına uğramayan tahvillerdir. Bu tahvillerin reel getirisinin enflasyondaki değişmelere rağmen oynaklık göstermemesi, yatırımcılara öngörülebilir net bir getiri sunması nedeniyle, bu tahviller riskten korunan yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir.