Gazete Vatan Logo

Enflasyon açıklandı mı, yüzde kaç? TÜİK Haziran 2022 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, 4 Temmuz haziran ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon oranları bugün açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak 2022 haziran ayı enflasyon oranı sabırsızlıkla bekleniyor. Emekli ve memurlar yeni maaşları 6 aylık enflasyon farkı ile belirlenecek. TEFE – TÜFE oranı ve enflasyon rakamları memur ve emekli maaş dışında temmuz ayı kira artış oranını da belli edecek. Peki, enflasyon memur maaş zammı ne zaman açıklanacak, enflasyon açıklandı mı, yüzde kaç? 4 Temmuz enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon açıklandı mı, yüzde kaç? TÜİK Haziran 2022 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, 4 Temmuz haziran ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla memur ve emekli zammı ve kira artış oranı belli olacak. Enflasyon rakamları mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,98; yıllık bazda yüzde 73,50 olarak açıklanmıştı. Son 6 aylık enflasyon oranıyla da maaşlar netleşecek. Peki, enflasyon oranları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TÜİK Haziran 2022 enflasyon oranı açıklandı mı, ne kadar, yüzde kaç?

ENFLASYON AÇIKLANDI MI, HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon oranı 4 Temmuz 2022 (bugün) saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

ENFASYON HAZİRAN BEKLENTİSİ AÇIKLANDI!

Merkez Bankası haziran ayı enflasyon beklenti anketine göre haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak belirlendi. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi ise yüzde 64,59 oldu.

Haziran ayına ilişkin enflasyon beklenti anketi Merkez Bankası'nın 50 katılımcıyla gerçekleştirildi.

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Memurların temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı