Gazete Vatan Logo

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman bitiyor?

Emlak vergisi ödemelerinde son günlere girildi. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlamıştı. Emlak vergisi işlemlerini zamanında ödemeyenler cezai duruma düşecek. 2. taksit ödemelerini, Gelirler İdaresi Başkanlığı (gib.gov.tr) üzerinden, E-Devlet kapısı ya da EFT/Havale kredi kartı ile yapılabiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ve hesaplama bilgileri!

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman bitiyor?

Emlak vergisi ödemesi yapacak bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmaz mal varlıklara sahip olan mülk sahipleri için ödemelerde son günlere girildi. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri, 1 Kasım’da başlamıştı. Mülkü, cinsi, genişliği ve lokasyonuna göre değişen emlak vergisi tek ya da iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi ödeme işlemleri, banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ve hesaplama bilgileri!

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek.

Her yıl güncellenen Emlak Vergisi ödemeleri tek ya da iki taksit şeklinde ödeniyor. Ödeme yapılacak gayrimenkulün metrekareleri de tutarını etkiliyor. Taksitle ödemenin dışında son ödeme tarihine kadar tek seferde de gerçekleştirilebiliyor.

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

2020 yılına ait değerlerin 2020 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranının yarısı olan (yüzde 9,11/2=) yüzde 4,555 (dört virgül beş yüz elli beş) oranında artırılması suretiyle;

Haberin Devamı

5.227.000 TL ile 7.841.000 TL arasında olanlar (bu tutar dahil) 5.227.000TL’yi aşan kısım için binde 6,

10.455.000 TL’ye kadar olanlar (bu tutar dahil) 7.841.000 TL’si için 7.842 TL, fazlası için binde 6,

10.455.000 TL’den fazla olanlar 10.455.000 TL’si için 23.526 TL, için binde 10 şeklinde tespit edildi.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılmaktadır. Belediyelerin veznelerine gidilerek, EFT/Havale yoluyla ya da bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı ile ödeme yapılması mümkün. Gayrimenkul sahibinin gayrimenkulden farklı bir şehirde bulunması halinde, ödemeler tüm belediyelerden yapılabilir. Ayrıca, Gelirler İdaresi Başkanlığı web sitesi (gib.gov.tr) üzerinden ve E-Devlet kapısı vasıtasıyla İnternet Vergi Dairesi üzerinden de yapılma imkânı bulunuyor. Öte yandan PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da emlak vergisi ödenmeleri yapılabilecek.

Haberin Devamı