Gazete Vatan Logo

Eleman problemini kendi içinde çözecek!

Yeni İnci, kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak için akademi kuracak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, “Yetişmiş eleman bulamıyoruz. Bu sorunu akademi kurarak gidereceğiz. Ücretsiz eğitim vereceğiz. Kalıp çıkarmayı, dikmeyi en son teknolojilerle öğreteceğiz” diye konuştu.

Eleman problemini kendi içinde çözecek!

Yeni İnci, Türkiye’nin en eski iç giyim markalarından... Sektörde 51 yılı geride bırakan şirket, iç çamaşırında birçok yeniliğe imza atmış. Örneğin normal sütyen 85 gram ağırlıktayken Yeni İnci 30 gramlık sütyeni yaptı. 75-90 arasında 4 farklı cup’ta yapılan sütyen üretimine en büyük bedenler olan 95 ve 100’ü de ekledi. Erkek korsesi Fit Boxer, protez sütyeni, popo kaldıran külot şirketin fark yaratan ürünleri olarak öne çıkıyor.

Ücretsiz eğitim olacak

Fason üretim yapmayan Yeni İnci, Ortadoğu ve Avrupa’ya kendi markasıyla ihracat gerçekleştiriyor. Yeni İnci, şimdi de hem kendi markası hem sektör için sıkıntı yaratan kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı. Şirket, Bayrampaşa’daki merkezinde akademi kurarak bu sorunu aşmayı hedefliyor.

“Eleman bulamıyoruz” diyen Yeni İnci’nin Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, “Bu sorunun temelinde uzayan eğitim sistemi yer alıyor. Eskiden çıraklıktan işe başlanırdı. Sıfırdan başlayan deneyimli eleman oluyordu. Şimdi liseyi bitiren üniversiteye gitmek istiyor. Okul bitirme yaşı 21-22 oluyor ve o saatten sonra da kimse sıfırdan bu işe başlamak istemiyor. Dolayısıyla yeni eleman yetişmiyor. Bu sorunu akademi kurarak gidermek istiyoruz. Ücretsiz eğitim vereceğiz. Kalıp çıkarmayı, dikmeyi en son teknolojilerle öğreteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İhracatta güçlendik’

2015 yılını da değerlendiren ve ileriye dönük hedeflerini paylaşan Atakan, ihracatta güçlendiklerini vurguladı. Atakan, şöyle devam etti: “Hiç fason üretim yapmadık. 1.000’e yakın ürün çeşidimiz var. Ortadoğu’da çok kuvvetlendik. İran pazarında güçlüyüz. Afrika yeni pazarımız. Mısır’da markamız çok rağbet görüyor. Gana, Kenya gibi ülkelere satış yapmaya başladık. Özellikle büyük bedende ciddi talep alıyoruz.”

Üçüncü fabrikayı planlıyor

Yıllık 3 milyon adet üretim yaptıklarını belirten ve kapasitelerini artıracaklarını kaydeden Furkan Atakan, üçüncü fabrika yatırımına hazırlandıklarını vurguladı. Atakan, şöyle devam etti: “Üçüncü fabrikamızı Kırklareli’nde kurmayı düşünüyoruz. Başlangıç için 50 kişilik bir atölye kurduk. Üretim kalitesine ve verimliliğe bakacağız. Olumlu sonuçlar alırsak arsa alıp fabrika kuracağız” dedi. Atakan, her yıl üretim kapasitelerini yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Haberin Devamı

Popo kaldıran külotu en çok Suudiler alıyor

İHRACAT yaptıkları pazarların alışkanlıkları hakkında bilgi veren Furkan Atakan, son dönemde Suudi Arabistan’ın çok iyi bir pazar olduğunu anlattı. Atakan, şöyle devam etti: “Popo kaldıran külot Suudi Arabistan’da çok satılıyor. Göbek korsesini de en çok onlar alıyor. Afrikalılar büyük beden istiyor. Türk kadınlarından sonra en fazla büyük beden sütyeni İranlı ve Mısırlı kadınlar kullanıyor.”

24 beden için protez sütyeni

YENİ İnci, göğüs kanseri yüzünden sorun yaşayan kadınlar için protez sütyeni de yapıyor. Furkan Atakan, “24 bedene uygun protez sütyeni üretiyoruz. Protezin fiyatı 45 TL, sütyen 35 TL. Bizim 80 TL’ye sattığımız ürünün ithal olanları 400 TL’yi bulan fiyatlara satılıyor. Müşterilerimiz tasarım ürünler yapmamazı istiyor. Şimdi onun üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı