Gazete Vatan Logo

Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 48 oranında...

Elektrik ile ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) duyurdu. Resmen değişti. Haziran ayında Türkiye elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 48’i yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildi. TEİAŞ verilerine göre, Haziran ayı boyunca yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi bir önceki yıla göre yüzde 46,37 artarak günlük ortalama 0,43 TWh’e yaklaştı. Böylece yenilenebilir kaynaklar elektrik üretiminde yüzde 47,71’lik bir paya sahip oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 48 oranında...

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) verilerine göre, Haziran ayı boyunca ülke genelinde tüketilen elektrik bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,53 artışla 0,90 TWh/gün seviyesine yakın kaydedildi. Haziran’da ulusal elektrik üretimi de bir önceki yılın aynı döneminde kaydedilen ortalamaya oldukça yakın bir seviyede kaydedildi. 2022 yılı Haziran ayında ülke genelindeki tüm kaynaklardan elektrik üretimi bir önceki yıla göre yüzde 0,27 artışla 0,89 TWh’in üzerine çıktı. 

ELEKTRİĞİN YÜZDE 48’İ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN 

TEİAŞ verilerine göre, Haziran ayı boyunca yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi bir önceki yıla göre yüzde 46,37 artarak günlük ortalama 0,43 TWh’e yaklaştı. Böylece yenilenebilir kaynaklar elektrik üretiminde yüzde 47,71’lik bir paya sahip oldu.