Gazete Vatan Logo

Ek zamda kritik gün! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bugün...

Ek zamda son dakika gelişmesi! Milyonlarca kişi bekliyordu. Bugün belli oluyor. İlave zam ile memur ve emeklilerin maaşı değişecek. Zam oranı artacak. TBMM Genel Kurulu, bugün memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapıyor. Konuyla ilgili detaylar belli oldu. Emekli ve memurlara güzel haber geldi.

Ek zamda kritik gün! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bugün...

Ek zam ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ek zam gelecek mi sorusu memur ve emeklilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Enflasyon oranları ile 2022 memur ve emekli zammının belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık, aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." dedi. Ek zam teklifi TBMM'de gündeme geldi.

Memur ve emekliye ek zam, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemelerini de içeren kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine başlandı. 18 maddelik teklifin bugün yasalaşması bekleniyor...

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı:

"18 maddelik kanun teklifi içerisinde memur ve emekliye zamma dair gelişmeler var. Dün 9 maddenin yasalaştığını söyleyebiliriz. Yarısının görüşüldüğünü söylemek mümkün. 

MEMURA YÜZDE 30.95 ZAM!

Haberin Devamı

En düşük memur maaşına yüzde 2.5 zam yapılacak toplam zam yüzde 30.95’e yükselecek. Döviz TL mevduatlarında yeni düzenlemeye gidiliyor. BES’e devlet katkısı yüzde 30 artırılacak. Katılımcılar devlet katkısı hariç birikim tutarının yüzde 50’sine kadar ödeme alabilecekler.

DOĞAL GAZDA YENİ TARİFE

45 yaş üzerindekiler de istemeleri halinde otomatik katılım sitemine dahil edilebilecek. Doğal gazda bölgesel ve iklim koşullarına göre il bazlı kademeli tarifeye gidilebilecek. Dün kanun teklifi görüşmelerine başlanılmıştı. Bugün kanun teklifinin yasalaşmasını bekliyoruz."