Gazete Vatan Logo

Ehliyetlerin değişim tarihi uzatıldı!

Son dakika: 01 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldı.

Ehliyetlerin değişim tarihi uzatıldı!

İçişleri Bakanlığı Nüfüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır" açıklaması yaptı. Daha önce 31 Aralık 2020 olarak duyurulmuştu.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?
Eski tip ehliyet belgelerini çipli olarak yenileme ücreti Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kâğıt Bedeli 13 TL = 15 TL.
Eski tip ehliyetlerini kaybeden ya da çaldıranların yeni ehliyet çıkarma ücreti: Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kağıt Bedeli 13 TL = 15 TL.
2019 yeni tip ehliyet belgesini herhangi bir sebepten dolayı yenileme ücreti Polis Vakfı Ücreti: 30 TL + Değerli Kağıt Bedeli: 166 TL = 196 TL.
Yeni döneme ait çipli sürücü belgesini herhangi bir sebeple yenilemek isteyenlerin yani soyadı değişikliği, yıpranma, kayıp, çalıntı, vs. gibi işlemler için ödeyecekleri ücretlerdir. Bu da toplamda 196 TL.
2020'de A sınıfı sürücü belgesi harcı 249,3 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 751,7 lira olarak uygulanacak.
2020 EHLİYET SINAVI TARİHİ BELLİ Mİ?
2020 ehliyet sınav tarihi henüz belli değil; ancak geçmiş senelerdeki tarihlere baktığımızda fikir yürütmek mümkündür. 2018 yılında ehliyet sınavı kayıt tarihi her ayın 1 ila 10 arasında yapılmış, yazılı sınav ise her ayın 15’inde yapılmıştır.
EHLİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı- Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)
Eski sürücü belgeniz
Yeni çıkarttığınız Sürücü Sağlık Raporu
Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
2 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi
Belirtilen bu evraklar, ehliyet yenilemede, eski tip sürücü belgesini değiştirmede, kimlik bilgisi değişiminde, yıpranma nedenli değişimde ya da kayıp çalıntı nedeniyle değişimde geçerlidir.
EHLİYETİNİZİ YENİLEME BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Ehliyet yenileme süreci belli başlı bir süreci takip ederek ilerler. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınmalıdır. Randevu işlemi, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi ya da internet sayfası üzerinden alınabilir. Ehliyetini online olarak almak isteyen vatandaşlar, https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al linkine tıklayarak, Nüfus Müdürlüğü'nün randevu sistemine giriş yapın ve randevunuzu alın.

Haberin Devamı

Haberin Devamı